Index Vakbarát Hírportál

Messi átengedte a büntetőt, kimaradt

2015. február 11., szerda 22:19

A Spanyol Kupa elődöntőinek első meccseit játszották szerda este, a Barcelona a Villarrealt fogadta. Tíz napja a bajnokságban találkoztak, azt kétszer egyenlítve nyerte 3-2-re a Barca.

Most a vége 3-1 lett, és sokkal simább mérkőzés volt Messiéknek. Az első félidő végéig kellett várni a gólra, Suarez leszerelte az utolsó védőt, balról jobb külsővel középre passzolt, Messi futtában a hosszúba lőtt (1-0).

Ter Stegen kapus, aki a kupában a fix kezdő Claudio Bravo helyett véd, közvetlenül a szünet előtt óriásit fogott, Vietto gurítását szedte ki a bal alsóból. A pihenő után viszont gyorsan elérte, hogy fel se merüljön, hogy első számú legyen: Suarez eladta a labdát a középpályán, Trigueros pár lépés után jó 30 méterről lőtt, és bár a labda pontosan a német feje fölé ment, nem tudta kiütni, valahogy gól lett (1-1).

Rögtön a középkezdés után viszont újra előnybe került a Barcelona. Iniesta kényszerítőzött Suarezzel a tizenhatos bal sarkánál, az uruguayi elrontotta az átvételt, így védőjéről pattant vissza a labda Iniesta elé, aki a hosszú alsóba belsőzött (2-1).

Negyedóra múlva Piqué szögletet csúsztatott a kapuba, az állás már 3-1 volt, de a hazaiak lehetőséget kaptak a még nagyobb győzelemre. A bíró igen szigorúan fújt be büntetőt egy szerencsétlen véletlen kezezésre, ám a szokottal ellentétben nem Messi állt a labda mögé. Az argentin hosszú évek után először engedett át büntetőt, Neymar lett a szerencsés. A brazilnak gyenge napja volt a tizenegyesig, és a labdát félmagasan, nem elég erősen, nem eléggé helyezve rúgta meg, a kapus eltalálta az irányt, simán védett.

FC Barcelona vs Villarreal 3-1 gól összefoglaló

3-1 maradt a végeredmény, vagyis a Barcelona biztos előnnyel várja a március 4-i visszavágót, de nem lehet teljesen nyugodt. A negyedik gól valószínűleg eldöntötte volna a párharcot, ám így a Villarreal életben maradt.

A Barca mindenesetre megnyerte zsinórban 10. meccsét is, az emlékezetes, balhés, Messit és Neymart nem kezdetős Sociedad-vereség óta csak győzött.

Eredmények:

Barcelona-Villarreal 3-1
Athletic Bilbao-Espanyol 1-1

Rovatok