Index Vakbarát Hírportál

Dárdainé: A férjem olyan, mint egy versenyló

2015. február 11., szerda 11:16

A múlt csütörtökön a Hertha BSC élére kinevezett Dárdai Pál továbbra is fontos beszédtéma Németországban, mert Mainzban 2-0-ra megnyerte első meccsét, és ezzel visszahozta a klub szerencséjét.

A Bild a feleségét kérdezte róla, az írás címe az volt, hogy a férje olyan, mint egy versenyló.

„Láttam a villámokat és a tüzet a szemében, amikor megkapta a felkérést. Képtelenség őt visszatartani, és nem is féltem, tudja, mit és miért csinál” – mondta a lapnak Mónika.

A Kicker megnézte a keddi edzést. Azt látták, hogy a területszűkítéssel járó tréningen volt a hangsúly. Dárdai azt mondta magáról, a nyomás alatti helyes technika kialakításában a legerősebb, a legtöbb tapasztalatot ilyenkor gyűjtötte pályafutása alatt.

A magyar edző kifejtette, azt szereti, ha csapatként teljesítenek jól a játékosok. „Mint mikor a méhek rajzanak, együtt és hasznosan mozognak” – állapította meg a sikeresség egyik kulcsát.

Dárdai azt mondta hétfőn a magyar sajtónak, sokat gondolkodott azon, amikor játékos volt, mikor tudott a legjobban robbanni. Analizálta magát, amikor jól játszott, annak mi volt a legfőbb kiváltó oka. Ezt igyekszik most csapatszintre átültetni. „Egyszerre robbanni mind a tizenegy játékosnak” – így foglalta össze a filozófiáját.

Az elismert szaklap, a Kicker megemlíti, hogy a 15 évesektől magával hozta Admir Hamzagicot, aki a videóelemzéseket készíti neki.

A héten visszatér a csapathoz az elefántcsontparti Salomon Kalou, aki éveket játszott a Chelsea-ben is, Dárdai pedig zseniális játékosnak nevezte a 29 éves csatárt, akit a múltban mellőzött néhányszor Luhukay.

„Nagy sikerélmény után jön vissza közénk, hiszen megnyerte az Afrika-kupát. Ő ismeri a legjobban a testét, milyen állapotban van. Ha azonnal edzeni akar, én nem fogom vissza, de fáradtan nem jelenthet nekünk segítséget. Ha már látom, és meggyőződtem róla, mennyire fitt, akkor eldöntöm, fog-e játszani vasárnap a Freiburg ellen. Mindenesetre egy igazi gyilkos a kapu előtt.”

A Freiburg kieső helyen áll, a múlt héten a Dortmundtól kapott ki. Ha a berlini klub nyer, 24 ponttal akár a 11. helyre is felkapaszkodhat. Utána a második helyen álló Wolfsburghoz mennek, majd az Augsburg érkezik a német fővárosba. Február végére akár stabilizálhatja is a csapat játékát Dárdai.

Rovatok