Index Vakbarát Hírportál

Az angol futórekordert is lekörözi Stieber

2015. február 12., csütörtök 20:41

A hét elején derült ki, hogy a Hamburg magyar játékosa, Stieber Zoltán nemcsak döntő érdemeket szerzett a Hannover elleni 2-1-es győzelemből, hanem Bundesliga-rekordot is futott 13900 méterrel.

Angliában a hétközi fordulóban a Stoke-Manchester City (1-4) meccsen a középpályás James Milner állított fel angol rekordot. 13560 méter került a neve mellé, ezzel mindössze 10 métert vert rá a Burnley-s George Boydra, aki február elsején állította fel a rekordot. Boyd a Premier League leghasznosabb játékosa, összesen négyszer került 13 kilométer fölé, ezzel a top10-be négyszer került be.

Stiebert a Bayern elleni rangadó előtt kérdezte az elismert szaklap, a Kicker, ebben elmondta, hogy nagyon élvezi új szerepkörét, hogy a center mögött játszik. Régebben volt már ebben a pozícióban, és a szélen nem is érezte annyira jól magát.

„Természetesen valamennyi csapat úgy indul el Münchenbe, hogy nem akar alárendelt szerepet játszani. Semmi más dolgunk nem lehet, minthogy ne essünk szét. Gól nélküli meccset játszottunk ősszel, most is igyekszünk meglepetést okozni."

Stieber nagyon őszinte elismerte, hogy a Hannover ellen jogosan adtak öngólt, mert ő nem kapura akart rúgni, hanem csak beadott.

Rovatok