Index Vakbarát Hírportál

Mourinho bepipult, otthagyta az interjút

2015. február 12., csütörtök 10:23

Branislav Ivanović megmozdulása miatt állt a bál a Chelsea győztes meccse után: a szerb védő az Everton elleni bajnoki vége felé egy dulakodásban bólintott egyet az ellenfél James McCarthy felé, majd őt is elrángatták. Egyértelműen megfejelte kicsit ellenfelét a szerb védő, ezért utólag akár el is tilthatják.

A videón nem dönthető el egyértelműen, igazából szinte semmi nem látszik, de az angol sajtó nem lenne angol sajtó, ha nem azon rugózna, Ivanović harapott-e, mint korábban Luis Suárez. Főleg, hogy az uruguayi egyszer épp Ivanovićot harapta meg, így még kerekebb lehetne a sztori.

#Ivanovic with a blatant bite!?!? @ChelseaFC pic.twitter.com/QWQdx50pgf

— Chris Reed (@MeNoReedGood) 2015. február 11.

Ami viszont tisztán látszik, és teljesen biztos, hogy Ivanovićék edzője, José Mourinho haragban van a sajtóval, és még csak nem is a bulvárral, hanem a BBC-vel.

A bajnokit 1-0-ra nyerte a Chelsea, a lefújás után persze Mourinhótól is megkérdezték, hogy mit gondol a történtekről. A BBC riportere azt szerette volna megtudni, hogy a portugál edző büntetné-e a játékosait, ha valami sportszerűtlen dolgot tennének. Mourinho egy gyors sorryval elviharzott az élő adásból.

Az egész előzménye, hogy a SkySports egyik szakértője, a volt angol válogatott, Pool- és Tottenham-középpályás Jamie Redknapp a Chelsea–Liverpool Ligakupa-meccs után azt mondta, három meccsre el kéne tiltani Diego Costát, aki rátaposott egy Pool-futballista lábára, de a bíró nem látta. Pár nappal később Diego Costa meg is kapta jogos büntetését.

Néhány napja emiatt mondta a BBC-nek Mourinho, akkor még mosolyogva, hogy őket kedveli, mert nem tiltatják el a játékosait. Ivanović esete után viszont már rájuk is neheztel.

Később egyébként a BT Sports is kérdezte Ivanović fejeléséről, a portugál edző nevetségesnek nevezte a feltételezést.

How The BBC Betrayed Jose Mourinho's Love

Januárban Mourinho azt nyilatkozta, hogy kampány folyik a Chelsea ellen az angol médiában, ezért kapott is egy 25 ezer fontos büntetést a szövetségtől. 

Mielőtt Mourinho visszatért a Chelsea-hez, még a Real Madrid edzőjeként arról nyilatkozott, mennyivel jobb Angliában dolgozni, mert a sajtóval nincs annyi gondja az embernek, de a véleménye mostanában eléggé megváltozhatott. 

Rovatok