Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-kapusé az év védése?

2015. február 12., csütörtök 09:52 | kilenc éve frissítve

Nem kap túl sok lehetőséget az idei szezonban Petr Cech a Chelsea-ben, ami leginkább Thibaut Courtois jó formája miatt van, de ha mégis ő állhat a kapuba, nem okoz csalódást.

Szerdán, az Everton elleni bajnokin is így volt, ami a vártnál jóval szenvedősebbre sikerült José Mourinho csapatának. A Chelsea csak a hajrában, emberelőnyben, Willian megpattanó lövésével tudott nyerni 1-0-ra, de a 68. percben nagyon közel járt ahhoz, hogy hátrányba kerüljön.

Romelu Lukaku Bryan Oviedo beadása után tökéletes ziccerbe került, remekül lépet ki a védők mögül, négy méterről csak be kellett volna helyeznie korábbi csapata kapujába a labdát. Ő viszont nem helyezett eléggé, így a 32 éves cseh kapus fantasztikus reflexszel védeni tudott, lábbal.

Cech védése(i) az Everton ellen

A mérkőzés után Cech maga is elismerte, hogy az egyik legnagyobb védése volt, míg Mourinho gyors indoklást adott, miért pihentette Courtois-t: „Mivel minden mozzanat számít, az is, amikor nem ér labdába, csak figyel, ezért a kapus is el tud fáradni. Petr jól dolgozott eddig, remek állapotban van. John Terry reggel nem érezte jól magát, csak az utolsó pillanatban került a kezdőbe, ezért kellett egy vezér a pályára. Jó döntés volt.”

Rovatok