Index Vakbarát Hírportál

Uruguayi kapitánnyal jönnek a görögök

2015. február 12., csütörtök 12:49

Egybehangzó görögországi sajtóértesülések szerint az uruguayi Sergio Markarián lesz a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görög labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

A dél-amerikai szakember a novemberben távozott Claudio Ranierit követheti a kispadon. Az olasz trénert a feröeriektől hazai pályán elszenvedett kínos, 1-0-s vereség után mentették fel a munkavégzés alól.

A 70 éves Markarián folyékonyan beszél görögül, több évet edzősködött már az országban, ahol a Jonikosz (1998-99), a Panathinaikosz (2002-04) és az Iraklisz (2004-05) csapatainál dolgozott. 1983-ban kezdte edzői karrierjét, azóta 15 csapatnál fordult meg, szövetségi kapitányként Paraguayban és Peruban dolgozott. Pályafutása során négyszer nyerte meg a paraguayi és kétszer a perui bajnokságot.

A kinevezésével kapcsolatos hivatalos szövetségi bejelentés ugyanakkor még várat magára. A F csoportban jelenleg harmadik magyar válogatott éppen az utolsó görögökkel játssza következő Eb-selejtezőjét, amelyre március 29-én kerül sor Budapesten.

Frissítés: A sajtóhírek után pár órával a görög szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Markaniánt nevezték ki új szövetségi kapitánnyá.

(Index/MTI)

Rovatok