Index Vakbarát Hírportál

Dárdai, Dárdai, Dárdai, továbbra is

2015. február 13., péntek 10:36

Dárdai Pál továbbra is népszerű téma a német sajtóban, a Hertha BSC-vel győztes meccsen bemutatkozó edző új szabályokat vezetett be a csapatnál, erről ír a Bild.

A lap szerint Dárdai újra engedélyezte a mobilok használatát az öltözőben, ráadásul már zene is szólhat - ez mind tiltott volt Jos Luhukay edzősége alatt, a zenét például túl hangosnak találta Dárdai elődje, ezért tiltotta ki. 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elég nagy hangsúlyt fektet az erőnléti edzésekre, a lapnak azt mondta, hogy a csapatra ráfér az erősítés ezen a téren, éppen ezért nevezte ki Hendrik Vieth-et erőnléti edzőnek, bízik a szakmai tudásában. A napokban már egyébként beszélt arról, hogy mivel nem játszanak nemzetközi kupában, belefér, hogy hétközben is legyenek kemény edzések. 

Ezután a német játékosok és az idegenlégiósok között rendezett mérkőzést a foglalkozáson, amit büntetőkkel a külföldiek nyertek, úgyhogy a hazai játékosok pucolhatták a győztes csapat cipőit.

Az edzésen ott volt a magyar edző nyolcéves fia, Bence is, a fotók alapján a nagyok között rúgott néhányat, amúgy ő is a Hertha egyik utánpótláscsapatában játszik. 

A Kicker arról ír, hogy az Afrika-Kupáról visszatérő Salomon Kalou nagy segítségére lehet Dárdainak a kiesés elleni harcban. A magyar edző várhatóan a szélen alkalmazza majd az elefántcsontpartit, aki korábban ebben a pozícióban játszott a Chelsea-ben is, Luhukay viszont általában középre rakta.

A tizennegyedik helyen álló Hertha vasárnap délután játszik a tizenhetedik helyen álló Freiburggal, Dárdainak ez lesz az első hazai meccse edzőként. 

Rovatok