Index Vakbarát Hírportál

Elsőperces góllal sokkolták a Dortmundot, túlélte

2015. február 13., péntek 22:28

Pocsékul kezdődött a Borussai Dortmundnak a Bundesliga 21. fordulója, egy perc alatt hátrányba került, de végül 4-2-re legyőzte a Mainzot, ezzel sorozatban második győzelmét szerezte. Szinte hihetetlen, de a Bundesligában ebben a szezonban csak egyszer tudott korábban kétszer egymás után nyerni, a második és harmadik fordulóban.

Még szinte el sem kezdődött a meccs, a Dortmund máris hátrányban volt. Okazaki vett le egy indítást mellel, majd egy kényszerítő után újra elé került a labda. Weidenfeller kirohant a kapujából, és a vonatól hat méterre elütötte a labdát. Nem túl jó helyre, a 16-os bal sarkához érkező egyet igazított rajta, majd szép emeléssel a kapuba tette. Ezzel ment 1-0-ra a Mainz.

Soto elsőperces gólja

A Dortmund az 50. percben egyenlített Subotic fejesgóljával, majd öt perccel később már a vezetést is megszerezte, Marco Reus lőtt fontos gólt. A BVB azonban megint nem tudott eléggé koncentrálni, az 57. percben Malli góljával kiegyenlített a Mainz.

A 71. percben azonban a Dortmund újra vezetést szerzett, Aubameyang talált be egy jó kiugratás után. Majd hét perccel később már két góllal ment Sahinnak köszönhetően, aki a kapusról kipattanó labdát küldte hálóba.

A győzelemmel a Dortmund 22 pontos, a 14. helyen áll éppen a Mainz mögött, aminek szintén 22 pontja van.

Rovatok