Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal sokkban, Scholes beszól

2015. február 13., péntek 11:15

A Manchester United ugyan megnyerte a Burnley elleni szerdai bajnokit 3-1-re, de az edző Louis Van Gaalt eléggé kiborította, amit az első félidőben látott.

A meccs elején csereként állt be a védő Chris Smalling, és két gólt is szerzett később, ő osztotta meg az angol sajtóval, hogy holland trénerüket megviselték a látottak, nem csoda, hogy több lap is kritikán alulinak nevezte a teljesítményüket. 

"Szerencsénk volt, hogy nyerni tudtunk. Az edző arról beszélt, hogy az első félidei teljesítményünk elfogadhatatlan volt, és ezzel mindenki tisztában volt az öltözőben. Sokkolták őt a látottak, mi meg nagyon jól tudtuk, hogy javulnunk kell. Senkinek nem ment igazán a játék, furcsa mérkőzés volt, a szezonban ez volt a legrosszabb félidőnk" - mesélt a mérkőzésről a Telegraph-nak a kétgólos Smalling. 

Van Gaal amúgy is ingerlékeny volt a napokban, a meccs előtti, keddi sajtótájékoztatóján papírokat lengetve próbálta cáfolni a csapata játékát ért kritikákat.

Állítólag már most találkozót tervezett a klub amerikai tulajdonosaival, hogy a nyári igazolásokról tárgyaljanak, mert tovább erősítene, azok után, hogy ebben a szezonban is egy vagyont költöttek. Emellett De Gea megtartása lesz az egyik prioritás, őt a Real Madrid is vinné a hírek szerint. Arról is dönteni kell majd, hogy mi legyen a Monacótól kölcsönvett Radamel Falcaóval, megéri-e kifizetni érte a 40 millió fontot, hogy végleg megszerezzék.. A kolumbiai tizenhat meccsen négy gólt rúgott a Premier League-ben, nem igazán volt meggyőző. 

Célpontokból a hírek szerint van bőven. A napokban már lehetett hallani a holland Memphis Depay-ról, és felmerült még a Romában játszó Kevin Strootman, a dortmundos Mats Hummels és a bilbaós tehetség, Aymeric Laporte neve is. 

Közben a klub egyik legendája, Paul Scholes is beszólt a csapat játékára. Szerinte egészen szánalmas az, ami időnként a pályán zajlik, neki fájdalmat okoz nézni a MU meccseit, mert nem mernek kockázatot vállalni támadójátékban, holott a United játéka mindig is a támadófutballra épült.

Rovatok