Index Vakbarát Hírportál

Az új Pelé ma már egy nightclubot reklámoz

2015. február 14., szombat 11:58

Egykor az új Pelének is kikiáltották az amerikai szupertehetséges futballistát, Freddy Adut, akit szerb első osztályú klubja a Jagodina december végén küldött el, miután mindössze egyetlen tétmeccset játszott a csapatban.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Adu karrierje, amiről nemrég részletesebben is írtunk, huszonötéves korában véget ért. Ezt jelzi, hogy új pénzkeresési lehetőség után nézett, egy nightclub reklámplakátján jelent meg a napokban.

Miután a BBC egyik riportere kirakta twitterére a képet, Adu igyekezett tisztázni a dolgot, hogy csupán az esemény házigazdája, és reméli, hogy hamarosan újra lesz csapata. 

Adunak a Jagodina volt a tizedik klubja, 2012 óta mindössze 59 percet futballozott tétmeccsen, nem is olyan rég pedig az angol másodosztályú Blackpoolba sem kellett a játékos, aki tizennégy évesen már egymillió dolláros szponzori szerződést kapott Amerikában. 

"14 éves voltam, anyám 2-3 helyen dolgozott egyszerre, csórók voltunk. Mint mondhattam volna annyi idősen egymillió dollárra? Hogy nem kérem? Persze hogy azonnal igent mondtam" - így elevenítette fel később a történteket.

Még tinédzserként bemutatkozott a válogatottban, a Manchester Unitednél is volt próbajátékon, végül nem kapott szerződést. Amikor Európába került, akkor a Benficában és a Monacóban sem tudott megragadni. Később ő is elismerte, hogy talán nem edzett elég keményen tizenévesen, amikor felkapták, és ezért hatalmas árat fizetett. 

Rovatok