Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal azt se tudja, hogy kéne felállni

2015. február 14., szombat 09:45

A Manchester Unitednek nem megy igazán ebben a szezonban, már csak azért sem, mert a hét hónapja kinevezett Louis van Gaal sem tudja, mi volna a legjobb kezdő és felállás.

A holland edző érkezése óta a háromvédős rendszert erőlteti, de az nem annyira akar működni, nem is csoda, hogy már a szurkolók is azt kiabálják neki, hogy: 4-4-2. Ez volna a hagyományos, az angol futballban megszokott felállás.

Van Gaal azonban nehezen enged a három védőből: „Már öt vagy hat rendszert kipróbáltam, és még mindig keresem az egyensúlyt a csapatban. De ez a rendszer sokkal vonzóbb, mint a hagyományos, és én támadóbb szellemű játékosokkal játszom. Annak ellenére, hogy még keressük az egyensúlyt, az eredményeink nem olyan rosszak, ahogy a védekezésünk sem, ráadásul sok gólt szerzünk. Nem mondanám, hogy nagyon elégedetlen lennék. De ezt már be kellett volna gyakorolnunk a felkészülési szezonban."

A holland edzőt egyre több kritika éri, az egykori MU-játékos Paul Scholes is beszólt már neki. Van Gaal nem csinált ebből ügyet, szerinte Scholes szurkolóként mondhat, amit akar, a játékosai profik, nem figyelnek ezekre a beszólásokra.

Rovatok