Index Vakbarát Hírportál

Összejött az MU–Arsenal kupameccs

2015. február 16., hétfő 22:40

A Manchester United 1-0-ról fordított a harmadosztályú Preston otthonában, az FA-kupa ötödik fordulójában, ezzel bejutott a sorozat negyeddöntőjébe, ahol az Arsenalt fogadja majd a továbbjutásért.

Az első félidőben sok minden nem történt. A megszeppent kiscsapat a védekezésen kívül sok mindenre nem volt képes. Bár a Manchester United uralta a mezőnyt, egy Di María szabadrúgáson kívül a vendégek sem sok mindent tettek a vezető gól megszerzéséért.

Aztán a 47. percben jött a manchesteri sokk. Rosszul tolódott az MU-védelem, Scott Laird lépett ki egyedül és ellőtte David de Gea mellett a labdát.

Preston-Manchester United 1-0

A gól után összekapta magát a United, igaz a 65. percig nagy helyzete nem volt, akkor viszont gól lett belőle. Ander Herrera jól tartott meg egy labdát a 11-es pontnál, majd jól lőtte el a jobb alsó sarokba. Rooney ott tétlenkedett, de nem ért a labdához, különben les lett volna, de így is elég szabálytalannak tűnt a gól.

Preston-Manchester United 1-1

Hat perc telt el, és már vezetett is az MU. Egy jobb oldali beadást Fellaini előbb a kapusba fejelte, majd a kipattanót néhány lépésről bevágta a belga.

Preston-Manchester United 1-2

A legvégén még egy 11-est kapott a Manchester United, Wayne Rooney lépett ki, a kapus – elsőre úgy tünt – elkaszálta. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan vágta be a léc alá. A hosszabbítás pillanataiban a hazai gólszerző, Laird fejesét kellett védenie bravúrral de Geának, de az eredmény már nem változott.

Preston-Manchester United 1-3

Volt egy spanyol bajnoki is hétfő este. Ezen a vendég Elche 1-0-ra győzte le idegenben az Eibart. Ezzel az Elche átmenetileg négy pontra lépett el a három kiesőtől, az Eibar maradt a 10. helyen.

FA-kupa, 5. forduló: Preston North End-Manchester United 1-3 (0-0)

A kupa negyeddöntőjének párosítása

Liverpool-Blackburn Rovers

Bradford City-Reading

Manchester United-Arsenal

Aston Villa-West Bromwich

A meccseket a március 7-8-i hétvégén rendezik majd.

Rovatok