Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák sokkal nagyobb sztár, mint Terry és Van der Vaart

2015. február 17., kedd 11:54 | kilenc éve frissítve

Az orosz sportlap, a Sportexpress.ru körülnézett a játékospiacon és listába foglalta azokat a játékosokat, akik nyáron lejáró szerződésük miatt szabadon igazolhatóvá válhatnak, ha addig nem hosszabbítanak szerződést jelenlegi klubjukkal.

A játékos értéke életkora, piaci értéke, csapaton belüli posztja alapján áll össze, eszerint a legértékesebb a Real Madrid világbajnok középpályása, a német Sami Khedira, 25 millió euróval.

Második a Dnipro szélsője, Konopljanka (16 millió), dobogós még James Milner a Manchester Cityből (14 millió).

Az Inter-hátvéd Ranocchia és a marseille-i csatár, Andre Ayew után a hatodik helyen az összegeket nézve sokszoros holtverseny van, az ott állók egyike viszont Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva csatára, aki jelenleg 10 millió eurót ér. A lap szerint ugyanannyit, mint Dani Alves a Barcelonából.

A magyar válogatott játékosa messze megelőzi többek között Aquilanit (7,5 millió), Adebayort (7 millió), Luiz Adrianót (7 millió), Flaminit (6 millió), John Terryt (5 millió), Rafael van der Vaartot (4,5 millió).

A lap másik listáján az orosz bajnokságban nyáron lejáró szerződésű játékosok között Dzsudzsák a második legértékesebb, csak a szintén 10 millió eurót érő, zenites portugál válogatott, Danny áll előtte.

Rovatok