Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea megúszta iksszel, a Bayern félt, pirossal megy haza

2015. február 17., kedd 23:14

A Bajnokok Ligája első tavaszi meccsein a Chelsea 1-1-gyel lehozta a nyolcaddöntőt a PSG-nél, a Bayern is döntetlent játszott a Sahtar vendégeként. Xabi Alonsót elveszítette a visszavágóra.

A Chelsea óvatosan kezdte idegenben a nyolcaddöntő első meccsét, ahogy az várható volt, hátul passzolgattak, fütyülték is őket rendesen a párizsi szurkolók. Nagyjából tíz percet kellett várni a PSG első helyzetére, azaz helyzeteire, mert előbb Matuidi, majd Ibrahimovic fejesét kellett fognia Courtois-nak.

Át is vették a kezdeményezést a párizsiak, Ibrahimovic próbálkozott, ahonnan csak tudott, de elég masszív volt az angolok védelme, blokkolták a csatár próbálkozásait. Az első Chelsea-lehetőség a 25. percben jött, Sirigunak kellett védenie egy lövést, ám különösebben ez sem volt veszélyes. A levegőben volt aktív a PSG a folytatásban is, a 33. percben megint nagyot kellett védenie Courtois-nak, Cavani csúsztatott szépen. 

Aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a Chelsea. Johny Terry beadása után Cahill gyönyörűen sarkazta tovább a levegőbe labdát, amit Ivanovics fejelt a kapuba. Az egészet három védő hozta össze a párizsiak kapuja előtt. Innentől a PSG-nek lett még sűrgősebb a meccs. 

Ivanovics 0-1, Chelsea-PSG

A szünet előtt a PSG kapott szabadrúgást a Chelsea-tizenhatos előtt, mert felrúgták Verrattit, a szabadot Ibrahimovic lőtte el, a léc fölött ment el a labda.

A második félidőből néhány perc telt, amikor a PSG egyenlített, ez is egy fejes volt, Matuidi remek beadása után Cavani közelről stukkolt a kapuba, Courtois-nak nem volt esélye védeni. Terry hibázott óriásit, érthetetlen, miért nem az uruguayival ment, inkább saját balhátvédjére, Azpilicuetára helyezkedett.

Cavani 1-1

A gól után felpörgött a párizsi csapat, jött az újabb nagy lehetőség, de nyolc méterről nem sikerült az üres kapuba betalálni, elakadt Lavezzi lövése Azpilicuetában, majdnem a vonalon, Courtois már verve volt. 

PSG-Chelsea 1-1

A 80. percben megint Cavani nyerhette volna meg a meccset, remekül ment be szélről a védők között, majd éles szögből spiccel akarta belőni a labdát a hosszúba, de az elment a kapufa mellett. A végén, a hosszabbításban a PSG megint egy fejesből szerezhetett volna gólt, most Ibrahimovic bólintott a földre az ötösről, de a Chelsea-kapus ezt is védte. Maradt az 1-1. 

Unalmas, piros lapos döntetlen a Bayern meccsén

A Bayern München Lvivben, a Sahtar otthonától, Donyecktől 1000 kilométerre játszott a háborús helyzet miatt, a mérkőzésre a bizonytalan és veszélyes körülmények miatt csak kedd délután utazott el. Egyértelműen féltek Ukrajnába menni, úgy álltak hozzá, hogy csak legyenek túl rajta, mielőbb.

Az első félidőt végig fölényben játszotta a Bayern, de igazi helyzete nem volt, ahogy a szünet után sem. Nem csak a németeknek, a Sahtarnak sem. Maradt a 0-0, ami végülis még bravúr is a Bayernnek, mert Xabi Alonsót 100. BL-meccsén a 65. percben második sárgával kiállították. Még így is megnyerhette volna a német bajnok, de túlkombinálták a helyzeteiket, és végülis az iksz idegenben jó eredmény nekik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 1-1 (0-1)

gól: Cavani (54.), illetve Ivanovic (36.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Bayern München (német) 0-0

piros lap: Xabi Alonso (65., Bayern München)

Rovatok