Index Vakbarát Hírportál

A misztikus Rooney-bukás: nem értek hozzá, de műesés sem volt

2015. február 17., kedd 09:32

A Manchester United 3-1-re verte hétfőn a Prestont az FA-kupában, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A harmadik gólt Wayne Rooney szerezte tizenegyesből, de sokan vitatottnak látták a büntetőt, Rooney-t műeséssel vádolják. Úgy esett el, hogy Thorsten Stuckmann kapus hozzá sem ért.

Rooney: műesés vagy nem?

A Preston menedzsere, Simon Grays is furcsán kommentálta az esetet. „Nem mondtam, hogy ez nem volt büntető, csak annyit, hogy nem volt érintkezés közöttük. De műesés sem volt, csak így tudott kitérni."

Műesés volt vagy nem?

  • 293
    Rooney feldobta magát
  • 200
    A kapus hibázott, Rooney fair volt

A BBC szakértője, Kevin Kilbane szerint viszont egyértelmű volt Rooney szándéka. A United-játékos átugorhatta volna a kapust, ha akarja. "Nem volt érintkezés, Wayne megpróbálta egy kicsit otthagyni a lábát. Azt gondolom, ez így műesés. Phil Dowd bíró szögéből büntetőnek tűnhetett, de akkor sem volt kontaktus közöttük."

Roy Hodgson kapitány is osztotta ezt a nézetet, hogy a játékvezető jogosan ítélt tizenegyest, és a kapus kétlábas becsúszásával hozzá is ért Rooneyhoz.

Dowd bíró pedig azért is döntött jól, mert az FA-szabályzatában szerepel az is, hogy a felrúgási kísérletet is büntetni kell. A szimulánsok kiszűrésére is van útmutató, de az elég megfoghatatlan, kevés objektív elem van benne. Aszerint a bírónak százszázalékosan biztosnak kell lennie abban, hogy egy játékos csak eljátszott egy szabálytalanságot.

Rovatok