Index Vakbarát Hírportál

Nem bírnak vele, inkább durván levadásszák

2015. február 18., szerda 16:24

Eden Hazard nem örülhet túlzottan annak, hogy a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is egy-egy rekordot ő tart. Mindkét sorozatban ő az a játékos, aki ellen a legtöbb szabálytalanságot követték el egy mérkőzésen.

Hazardtól annyira félnek, hogy ha csak labdát kap, máris megpróbálják szerelni, a jól cselező és gyors játékost azonban szabályosan nem mindig könnyű megállítani.

A keddi PSG–Chelsea-meccsen az Opta statisztikája szerint kilencszer szabálytalankodtak ellene, amivel megelőzte Hulkot, akit még októberben nyolcszor szereltek szabálytalanul a Bayer Leverkusen–Zenit-mérkőzésen.

A sok szabálytalanság José Mourinhót is kiakasztotta, szerinte a bíróknak jobban kéne védeniük a játékosát, és több lapot kéne kiosztaniuk a szabályoknak megfelelően. A BL-meccset vezető Cuneyt Cakir csak két PSG-snek adott sárga lapot, Verrattit és Van der Wielt büntette.

„Ha ő egy másik játékos lenne, miután elesik, lent maradna, hemperegni a füvön és nyavalyogna, és kérné egymás után a lapokat. De ő egy tiszta srác. Ma kilencszer szabálytalankodtak vele. A Premire League-ben sincs másként. Vegyük csak a Stoke-ot, ahol hihetetlen jelenet volt, de ez történik meccsről meccsre" – mondta Mourinho.

Hazardnak valóban nincs könnyű dolga a PL-ben sem, a szezonban már 74-szer szabálytalankodtak ellene, a listán második Raheem Sterlinget 14-gyel előzi.

Rovatok