Index Vakbarát Hírportál

3 perc telt el, mire a Porto gólját visszavonták a BL-ben

2015. február 19., csütörtök 08:55

A Bajnokok Ligája szerda esti nyolcadöntőjében a Basel fogadta a Portót, a svájciak meg is szerezték a vezetést a 11. percben, aztán a második félidő elején nagyjából három percig úgy állt a meccs, hogy a vendég portugál csapat egyenlített. Aztán kiderült, hogy mégsem.

Annyi történt, hogy egy szöglet után Casemiro fejelt kapura, ezt még Vaclik kiütötte, az ismétlést viszont bevágta a Porto-játékos. A mérkőzést vezető Mark Clattenburg meg is adta a gólt, a portugál csapat ünnepelt, miközben a hazaiak reklamáltak. Kiderült, hogy teljesen jogosan, ugyanis az angol bíró kiment a partjelzőjéhez, és hosszas tanácskozásba kezdtek, közben a csapatok lassan a középkezdéshez is felálltak, mire megszületett a végleges döntés.

Közel három perc telt el, amikor Clattenburg les miatt érvénytelenítette a gólt, maradt az 1-0. A döntés jó volt, két portói is leshelyzetben zavarta a hazai kapust. 

Basel vs Porto 1-1 - Casemiro Canceled GOAL

A hajrában azért csak összejött a Porto egyenlítő gólja, mert Walter Samuel kezezése után tizenegyest rúghattak, ezt Danilo berúgta, az 1-1 lett a végeredmény. Clattenburg amúgy nem sajnálta a lapokat, kilencet osztott ki a mérkőzésen. 

Rovatok