Index Vakbarát Hírportál

Semmi sem ment meg minket a téli vb-től?

2015. február 19., csütörtök 10:25

Az amerikai Sports Illustrated információi szerint a FIFA már eldöntötte, hogy nem nyáron rendezik meg 2022-es futball-vb-t Katarban, hanem borul a nemzetközi futballnaptár legalább két évre, mert novemberben-decemberben bonyolítják majd le a tornát. 

A lap úgy tudja, a nemzetközi futballszövetség illetékes bizottsága a következő héten találkozik majd Dohában, hogy javaslatot egyenek a végrehajtó bizottságnak az új időpontról, a végrehajtó bizottság pedig márciusban, Zürich-ben hozhatja meg a végleges döntést.

Korábban már a FIFA is elismerte, hogy gond lehet a nyári rendezésről, hiába vállalták a rendezők, hogy lehűtik a stadionokat a nyári forróságban, a szurkolókra is gondolni kell. Júniusban-júliusban ugyanis ötven fok is lehet nyáron az országban, de még augusztusban-szeptemberben is necces lenne a lebonyolítás. 

A novemberi-decemberi rendezés ellen korábban több európai bajnokság és tiltakozott, leginkább az angolok, mivel át kellene írni a teljes futballnaptárt, és a szponzori pénzeket is komolyan érintené, ha hetekre leáll az idény ősszel-tél elején. A Premier League mellett a Bundesliga is tiltakozott, az európai klubok szövetségével együtt az április-májusi rendezést javasolták, ám ez meg a FIFA-nak nem volt jó, de nagyjából a teljes 2022-es naptárat végigzongorázták már

Rovatok