Index Vakbarát Hírportál

Élete 4. felnőtt meccsén CR-szabadot védett, Casillas mezt cserélt vele

2015. február 19., csütörtök 09:48

Cristiano Ronaldo megszakította góltalansági sorozatát szerda este a Bajnokok Ligájában, szép gólt fejelt a Schalke otthonában, de szerezhetett volna még egyet, ráadásul szabadrúgásból, amiből mostanában nem nagyon talált be.

A német csapat otthonában nagyjából huszonöt méterről rúghatott szabadot a Real Madrid az első félidőben, a portugál játékos rákészült, ahogy szokott. A lövés rendben is volt, kellően erős volt, ám a Schalke-kapus Timon Wellenreuther óriási bravúrral ki tudta ütni a labdát. 

Timon Wellenreuther Amazing Save at Cristiano Ronaldo's free kick

A tizenkilenc éves kapus védése fantasztikus volt, később még neuerezett is egyet, amikor kifutott a kapujából, hogy megszerezze a labdát, és tisztázzon.

Timon Wellenreuther Does a Neuer Schalke 04

Ám a 79. percben már nem volt esélye, hogy hárítsa Marcelo bombáját, ezzel vezetett 2-0-ra a Real. A végeredmény is ez lett, úgyhogy legalább a nagy verést megúszták, amit az elmúlt években kaptak a madridi csapattól. 

Wellenreuthernek a szerda esti előtt alig volt még meccse a felnőttek között, mindössze három Bundesliga-mérkőzésen állt az első csapat kapujában, mert a szezon elején még a negyedik számú kapus volt a Schalke keretében. Február elején a Bayern München ellen mutatkozott be, amikor a sérült Fabian Giefert váltotta.

Bizonyított, úgyhogy a két következő mérkőzésen, a Borussia Mönchengladback és az Eintracht Frankfurt ellen is kezdő volt. A mostani 2-0-s vereség után Iker Casillas is elismerte a teljesítményét, mezt cserélt vele a BL-meccs végén.

Rovatok