Index Vakbarát Hírportál

Balotelli elvette a labdát a 11-esnél, a csapatkapitány csak nézett

2015. február 20., péntek 08:57

Elég nagy vihart kavart, hogy Mario Balotelli a Liverpool csütörtök esti Európa Liga-meccsén elvette a labdát a tizenegyesrúgásra készülő Jordan Hendersontól.

A Besiktas elleni EL-meccs a 85. percében járt, az állás 0-0 volt, úgyhogy elég fontos volt, hogy legalább az egygólos előny meglegyen a visszavágóra.

Úgyhogy Balotelli odament, elvette a labdát és kijelentette, hogy márpedig ő fogja rúgni a büntetőt, hagyják békén. A csapatkapitánynak kinevezett Hendersonnak láthatóan nem tetszett, de azért ügyelt arra, hogy ne legyen semmilyen látványos balhé a történtekből. 

Balotelli elvette Henderson tizenegyesét

Balotelli berúgta a büntetőt, Henderson még gratulált is neki, ám sokaknak nagyon nem tetszett, amit csinált. Ilyen volt a klublegenda Steven Gerrard is. "Henderson volt a csapatkapitány, Balotelli pedig tiszteletlen volt vele szemben. A szabály az szabály, Jordannek kellett volna lőnie. Persze jó, hogy Mario berúgta, de nem szép dolog, ha a futballisták vitatkoznak a pályán. Jordan jól kezelte a helyzetet" - Gerrard.

A mérkőzés után Henderson is megszólalt az ügyben. "Nyilván szerettem volna én rúgni, de Mario nagyon magabiztosnak érezte magát, és ő akarta rúgni, korábban már lőtt fontos tizenegyeseket. Szépen rúgta, fontos gól volt számunkra" - magyarázta.

Rovatok