Index Vakbarát Hírportál

Erre vártak a magyar futball csellengői

2015. február 20., péntek 08:06

Tavaly szeptemberben még öt magyar válogatott futballistának nem volt csapata, azóta mindegyikük elkelt. Összegyűjtöttük akkor az adataikat, érdemes megnézni, miért nem álltak sorban értük.

Legelőször Laczkó Zsolt talált csapatot, Kecskemétre szerződött, már októberben bemutatkozott, a váratlan paksi győzelemnél (2-3) ott volt a pályán. Öt meccsen 367 percet töltött meccshelyzetben a folytatásban.

Vadócz Krisztián India felé vette az irányt, így neki is van a lábában néhány tétmeccs – öt meccsen volt kezdő a hatból a Pune Cityben -, most pedig Svájcba, a Grasshoppershez került. A rekordbajnok most nem a legjobb a hazájában, hetedik helyen áll, inkább a bentmaradás lehet a cél, mint a negyedik hely, vagyis a nemzetközi kupaszereplés elérése.

Vadócz azonban játékba lendülhet, Vanczák Vilmos is kiváló döntést hozott azzal, hogy a Sionhoz ment évekkel ezelőtt, mert folyamatosan játszott - jól mérte fel képességeit, ez sem gyakori a hazai futballban -, és a svájci liga ereje nem lebecsülendő.

Németh Krisztián egy kihagyott fél év után az amerikai Kansas Citynél kell, hogy formába lendüljön, egy félamatőr csapat elleni mesterhármassal meg is kezdte a felzárkózást. Amerikai válogatott csapattársai lesznek, a korábban Győrben megforduló Vermes Péter lesz az edzője. Pár hét és már kezdődik is a szezon.

Koman Vladimir akkor dobott el egy újabb fél évet, amikor a legjobb korban van, hiszen 26 éves lesz márciusban. A Diósgyőrben elindulhat felfelé, ahogy Elek Ákos vagy Kádár Tamás tette. Rudolf Gergely is oda menekült a rosszul meghúzott külföldi lehetőségek után, de nem hozott megváltást a DVTK-nak.

Egervári Sándor szerint áprilisra már a régi Komant láthatjuk. Hamarosan kiderül, mennyire optimistán becsülte meg ezt az időt a korábbi kapitány, akinek nagy kedvence volt a középpályás.

Egy másik középpályás, Hajnal Tamás a Ferencvárosnál kötött ki. Ő is egy eldobott egy fél évet, és mivel ezt 33 évesen tette, még nehezebb lesz formába lendülnie.

Profizmusát és a hazai élvonal erejét ismerve viszont akár már a tavasszal is meghatározó erő lehet a Fradinál.

Hajnal a német kettőben kiszorult az Ingolstadtból, pedig hatalmas tervekkel érkezett a csapathoz – Egervári tanácsát is kikérte előtte –, onnan szeretett volna visszavonulni, de a csapatnak hatalmas tervei vannak: a másodosztályt vezetik és szeretnének feljutni. A célok elérését úgy látták, Hajnal már nem képes segíteni.

Egy Fradit viszont igen.

Rovatok