Index Vakbarát Hírportál

Az életed múlik a 11-esen, kivel rúgatnád, Balotelli vagy Henderson?

2015. február 20., péntek 15:41

Mario Balotelli csütörtök este a Liverpool-csapatkapitány Jordan Henderson kezéből kivette a labdát, hogy belőhesse a győzelmet érő tizenegyest. 

Az olasz a maga stílusában megköszönte Hendersonnak a lehetőséget, és azt írta, hogy ezzel be is lehet fejezni a drámát, különben is az a lényeg, hogy nyertek.

Thank you hendo for let me take the penalty.. Stop drama now. We won that's what it count. We are a team and expecially we are Liverpool. Come on guys. *

A photo posted by Mario Balotelli

Aztán jött Joey Barton. A balhés QPR-futballista azzal kezdte, hogy Balotelli eleve jobb tizenegyeslövő (ezt a statisztikák is megerősítik, legutóbbi 29 büntetőjéből 27-et belőtt), úgyhogy le lehet szállni róla.

Mindezt egy igen eredeti szituáció felvázolásával is érzékeltette, amivel valójában porrá alázta Hendersont: "Balotelli vagy Henderson? Képzeld el, hogy az életed múlik azon a büntetőn. Kivel rúgatnád?"

Gerrard a szezon végén elhagyja a Liverpoolt, Rodgers edző már többször elmondta, Hendersont szánja kapitánynak.

"Hiába gondolja ezt sok ember, de Jordan Henderson a közelébe nem kerülhet Steven Gerrardnak, aki azt gondolja, hogy ő lesz az új Gerrard, az tévedésben van, még Brendan Rodgers is tudja, hogy kamuzik, amikor ezt állítja. Ha valaki Gerrard utódjának akarja kinevezni Hendersont, abból csak sírás lesz. Inkább legyen önmaga, sokkal jobb játékos, mint amikor Steven Gerrardot akarja utánozni" - közölte a véleményét twitteren Barton. 

Henderson is középpályás, mint Gerrard, az igaz, a hajuk színe és a felépítésük is hasonló, de a tudásukat és a személyiségüket már nem lehet összehasonlítani. Gerrardtól kérni sem merte volna a labdát Balotelli, nem hogy elvenni tőle.

Barton az angol futball még Balotellinél is balhésabb figurája. Már ült is kocsmai verekedésért, és Suarez harapásáig ő kapta a leghosszabb eltiltást a Premier League-ben Eric Cantona óta. Emellett remek futballista, szerepelt az angol válogatottban, egyszer, volt a ManCitynél, a Newcastle-nál és a Marseille-nél is.

Rovatok