Index Vakbarát Hírportál

Scholes elmondta, mire gondolt, mikor Messi ellen játszott

2015. február 20., péntek 19:10 | aznap frissítve

Paul Scholes négy tétmeccset játszott a Manchester Uniteddel a Messivel felálló Barcelona ellen, a mérlege 1 győzelem, 1 döntetlen, két vereség. Egyetlen sikerükkor, a 2008-as BL-elődöntő visszavágóján épp ő lőtte a győztes gólt, amivel döntőbe jutottak - majd meg is nyerték azt a Chelsea ellen -, de a katalánok és az argentin két döntős győzelemmel vágtak vissza a MU-nak, 2009-ben és 2011-ben.

Az angol 2013-ban volnult vissza végleg - miután 2012 januárjában fél év kihagyás után visszatért, nem rég pedig szakkommentátorként kezdett dolgozni. Rovata van az Independentnél is, és csütörtökön Messiről is szót ejtett ebben, mivel kedden a Barca Manchesterben játszik, a Cityvel.

Felelevenítette a 2008-as visszavágó eddig sosem hallott történetét.

"Sosem felejtem azt a pillanatot, elment mellettem, kitettem a lábam, ő meg átesett rajta. Felrúgtam. A 16-oson belül. Vártam, hogy összeomlik a világ, 1-0-nál a bíró befújja a büntetőt, és az 1-1-gyel továbbmennek. A bíró viszont valamilyen okból nem fújt, Messi sem reklamált, én meg hihetetlenül megkönnyebbültem."

A két döntőjük teljesen egyhangú volt, 2009-ben a Barca 2-0-ra, két év múlva 3-1-re győzött, ráadásul a Wembley-ben.

"Nem szégyellem beismerni, hogy a Barcelona elleni meccsek nagy részében azon paráztam, hogy olyan messze maradjon tőlem, amilyen messze csak lehet. A Barca mindkétszer kényelmesen vert meg minket."

Messinél jobb ellenféllel biztosan nem került szembe az angol. "Amilyen kicsi, olyan erős. Aztán ott a sebessége. Rajta tartod a szemed, és már meg is lépett, a labdával együtt. Amikor jön, készülsz a szerelésre, hiszen tudod, hogy mit fog csinálni. A gond az, hogy lekövesd a mozgását".

Messiben több furcsa, de szimpatikus és önmagára emlékeztető tulajdonságot is felfedezett Scholes: "Sosem beszél a pályán. Azt hiszem, egy szót nem hallottam tőle. És ritkán viszi túlzásba a dolgokat, nem ünnepel kirívóan, de nem is keseredik el nagyon, azt hiszem, én is ilyen játékos voltam".

Rovatok