Index Vakbarát Hírportál

A kapus csatárt játszott a Nyíregyházánál, így is pontot mentettek Pakson

2015. február 21., szombat 17:39

Noha bajba került az NB I.-es Nyíregyháza a paksi, elhalasztott mérkőzés bepótlása előtt, sikert értek el.

A Nyíregyházának Pakson a decemberben, az időjárás miatt elhalasztott összecsapást kellett bepótolnia, tehát még az őszi fordulóhoz tartozik a meccs, de időközben a Nyíregyháza megvált 11 játékosától, akik helyett újakat szerződtettek. Az MLSZ azonban úgy döntött, hogy most kell lejátszani a meccset, és a szabályok szerint így a csapat az új szerzeményeket nem nevezhette a meccsre, így alakult, hogy sérültekből és kapusokból álló kerettel érkezett a Szpari Paksra.

A mérkőzést a tévé sem adta, így az MTI tudósítására hagyatkozunk. Eszerint a Paks 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyházával, amelyben az egyébként kapusként foglalkoztatott Volodimir Ovszijenko csatárként kapott lehetőséget, és az utolsó percben a harmadik kapus, Hrabina Alex is pályára lépett csereként.

Az első félidőben a Paks irányított, és Vági révén szerzett vezetést, de a Nyíregyháza játékosa, Törtei a 18. percben egy szögletből egyenlített.

„A két csapat a mezőnyben küzdött egymással, igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik gárda előtt sem adódott. Az utolsó húsz percet aztán megnyomta a Paks, de végül nem sikerült megszereznie a győztes gólt” - írja a távirati iroda.

A Nyíregyháza idegenben eddig csak egyszer szerzett pontot, igaz, akkor a Honvédot verték augusztusban, most meg egy pontot szereztek. A Paks a 6., a Nyíregyháza a 11.

MVM-Paks - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-1)

Paks, 1000 néző, v.: Iványi

    gólszerzők: Vági (15.), illetve Törtei (18.)

    sárga lap: Vági (69.), illetve Pákolicz (14.), Fodor (55.), Kostic (82.)  

    Paks:

    -----

Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Vági, Báló - Kecskés (Simon A., 59.), Tamási - Könyves, Bertus (Hahn, 75.), Bartha - Haraszti 

    Nyíregyháza:

    ------------

Balogh J. - Rubus, Szokol, Fodor, Törtei - Vámos (Markovics, 64.), Kostic, Koller, Pekár (Hrabina, 93.) - Pákolicz, Ovszijenko (Bagi, 82.)

   

Rovatok