Index Vakbarát Hírportál

Dárdai nem tudta megállítani a Bundesliga-másodikat

2015. február 22., vasárnap 19:36

A Bayern Münchent tisztes távolságból követő Bundesliga-második Wolfsburg fogadta a Wolkswagen Arénában a Hertha Berlin csapatát, amelynek kispadján a magyar válogatottat is edző Dárdai Pál ült.

A kiesőhelyen álló Hertha Dárdaival eddig egy győzelmet és egy vereséget ért el, és senki nem arra számított, hogy majd pont a bombaformában lévő Wolfsburg legyőzésével lép el a kiesőhelytől. Így is történt (2-1).

A meccs első gólja a 10. percben esett, Vieirinha indult meg a jobb oldalon, beadását Schürrle fejjel megtolta, éppen Bas Dost elé, aki a labdát közelről bepofozta a hálóba.

A 30. percben aztán váratlanul egyenlített a Berlin, szélen vesztett labdát a hazai csapat, a beadást előreugorva fejelte be Schieber közelről.

A második félidő hajrájáig tartotta magát a Hertha, de aztán Luiz Gustavo lőtt 30 méterről, a bombája a kapufáról visszapattant, és ismét lemaradtak a berlini védők, így Bas Dost ismételhetett. Ez már bement, a végén volt még két helyzete a fővárosiaknak, de maradt a hazai győzelem.

2-1-es győzelmével 47 pontos a Wolfsburg, a Hertha 21 pontjával a 17.

Rovatok