Index Vakbarát Hírportál

Élete gólját vette el Benzemától a játékvezető

2015. február 22., vasárnap 23:14

A spanyol bajnokság vasárnapi esti zárómeccsén igazolódott, hogy ha Ronaldónak megy a játék, akkor a Real Madridnak is megy. Az aranylabdás futballista nagy kedvvel játszott az Elche ellen, és megszerezte idei 29. gólját (2-0).

A listavezető ellen az Elche tartotta magát, de a 0-0-ás félidő ellenére a Real nagy fölényben játszott. Isco, Kroós, Carvajal, Ronaldo és Benzema is felette álltak a mezőnynek, de nem volt szerencséjük a madridiaknak. És az is hozzátartozik, hogy Ignacio Iglesias játékvezető sem volt helyzete magaslatán, sem a Ronaldo elleni szabálytalanságoknál, sem akkor nem döntött jól, amikor Benzema ollózós gólját les miatt érvénytelenítette. Nem volt egyértelműen les, mintha a védővel egy vonalban álltak volna. 

A második félidő első negyedórájának végén aztán a Realhoz pártolt a szerencse, Ronaldo futott el a bal szélen, laposan belőtt labdáját Benzemát megelőzve egy védő el tudta kanalazni, de pont a kapusba rúgta, akiről meg a franciához került, ő pedig egy méterről nem hibázott.

Tíz perccel később Ronaldo szenzációs fejesgólt szerzett, miután Isco meghúzta a bal szélen, és az alapvonalról a labdát beemelte a tizenegyesponthoz, Ronaldo pedig két lépés után nagy erővel fejelt a rövid felsőbe.

Real madrid győzelem

Később is nagy fölényben játszott a Real, három perccel később Ronaldót buktatták, és 18 méterről lőhetett szabadrúgást. A lapos lövése centikkel ment a kapu mellé. Ignacio Iglesias tévedései is folytatódtak, a 16-os sarkánál például Bale ellen szabálytalankodtak, Aarón Níguez messziről csúszott rá a rúgó lábára. Kiállítást ért, de csak sárgát kapott.

Az eredmény nem változott, a Real Madrid négy ponttal vezet a spanyol bajnokságban a Barcelona előtt.

Rovatok