Index Vakbarát Hírportál

Stieber szuperspíler, Van der Vaartot szorítja ki

2015. február 23., hétfő 14:27

Egy perc kellett volna ahhoz, hogy a Hamburgban győztes gólt lőjön Stieber Zoltán. A Mönchengladbach viszont a 92. percben egyenlített (1-1), így csak egy ponttal haladt előrébb a HSV a kiesés elleni harcban. A csavarását az alábbi videóban meg is nézheti.

Stieber gólja a Gladbachnak

Az elismert szaklap, a Kicker hétfő délutáni vezető anyagát Stieberről írta, akinek hármast, vagyis közepest adott, de ezzel is csapata második legjobbra értékelt játékosa volt. (A cseh Jiracek 2,5-essel előzte meg.)

Az Arsenaltól érkező középhátvéd, a svájci Johan Djourou úgy értékelte a magyart, hogy „Stibi egy szuperjátékos, ha van önbizalma.”

A holland vb-ezüstérmes van der Vaart a hétvégén a kispadon maradt – a lap szerint ez a jövőben is előfordulhat –, Zinnbauer edző pedig egyre inkább Stieberre épít, egyre nagyobb szabadságot kap a center mögött.

„Volt azért egy súlyos időszak, amikor sorra kaptam a kritikákat, folyamatosan ezeket olvastam, pozitívat nem írtak rólam. Nem szerettem volna, ha ezek rajtam maradnak. Jó érzés, hogy most tudok segíteni a csapaton, végre megérkeztem” - magyarázta a játékos, aki a válogatottban is fontos szerepet játszhat majd egy hónap múlva a görögök ellen.

Zinnbauer folyamatosan bízik benne, most is kiemelte, mennyire fontos már a letámadásban is a szerepe, ehhez hasonlóan a kreativitása, ahogy lát a pályán.

„Maradéktalanul mégsem lehetek elégedett, mert az utolsó pillanatban elveszett két pontunk. A müncheni 0-8 után egy győzelemmel tudtuk volna kiengesztelni a szurkolóinkat, bár Frankfurtban majd megpróbáljuk újra a hétvégén” - összegzett Stieber.

A korábban az Aston Villa korosztályos csapataiban, illetve a Fürthben megfordult középpályás két hete azzal került be a sajtóba, hogy Bundesliga-rekordot futott 13,9 kilométerrel. Ez egyébként Angliában is csúcs.

Rovatok