Index Vakbarát Hírportál

Suárez első barcás duplájával verték a Cityt

2015. február 24., kedd 23:22

A Bajnokok Ligájában a Barcelona idegenben 2-1-re verte a Manchester Cityt Luis Suárez két góljával. Messi a végén 11-est rontott. A Juventus otthon nyert 2-1-re a Dortmund ellen a nyolcaddöntőben.

Tavaly a Barcelona 2-0-val kezdte a nyolcaddöntőt a Manchester City ellen, és most is már az elejétől kezdve ők voltak a veszélyesebbek az eltiltott Yaya Touré nélkül felálló hazaiak ellen. A tizenhatodik percben megszerezték a vezetést, de kellett ehhez a City-védelem is.

Egy beívelés után Kompany annyira szerencsétlenül fejelte vissza a labdát, hogy az pont Suárez elé pattant, az uruguayi csatár pedig rögtön bevágta a labdát.

UCL Manchester City vs Barcelona Suarez GOAL "Man City vs Barcelona GOAL"

A vezetés után a Barcelona volt veszélyesebb, sorra jöttek a támadásaik, a hazaiak is támadgattak ugyan, de az akcióik általában elakadtak a védőkben. 

Aztán a 30. percben jött a második vendég gól. A Barcelona játékosai egymás után huszonkétszer értek labdához, a kulcsmozzanat Messié volt, aki jól ment el a tizenhatos előtt, majd a felfutó Albát hozta játékba, akinek középre lőtt labdáját Suárez kotorta be. A csatár először szerzett két gólt, amióta a Barcelona játékosa. 

Segundo gol de Luis suarez Machester city 0 vs Barcelona 2 |

A Manchester City első kapura lövésére a 45. percig kellett várni, Nasri tekerését ter Stegen vetődve hárította. A második félidőben nagyon bekezdett a hazai csapat, egymás után jöttek a lehetőségeik, előbb szögletekből, aztán lövések is voltak, de a gól elmaradt.

Egészen a 70. percig, amikor az addig is veszélyes Sergio Agüero ment be a lassan reagáló védők között, és bevágta a labdát, szépített a Manchester City.

Sergio Agüero Goal - Manchester City vs Barcelona 1-2

Ám nem sokkal ezután rögtön emberhátrányba is kerültek a hazaiak, miután Clichy megkapta második sárgáját. Innentől már nagyjából az volt, amit a Barcelona akart, járatták a labdát, tartották az előnyt, és a legvégén még egy tizenegyest is kaptak.

Zabaleta vágta fel Messit, ám a büntetőt kihagyta, a kipattanót pedig mellé fejelte. Így maradt a 2-1-es Barcelona-győzelem, a visszavágón a Citynek kell majd mennie. 

Két mázlis gól után döntött a Juve

A Bundesligában sokat szenvedő, de már jobb formát mutató Dortmund úgy utazott el Torinóba, hogy ha már a német bajnokságban a szezonban nem tudnak maradandót alkotni, akkor a Bajnokok Ligájában menjenek minél tovább. A két csapat korábbi statisztikája a Juventusnak kedvezett, mindig rúgott gólt a Dortmundnak a korábbi meccseiken, és otthon szinte lehetetlen megverni a torinói csapatot. A legutóbbi 28 meccsükön csak kétszer kaptak ki.

A Dortmund-edző Jürgen Klopp azt mondta, ha nincsenek sérültjeik, akkor nem lesz gond a játékukkal. Ez részben igaz is volt, remek kondícióban voltak a játékosok. Nagy lendülettel kezdett a Dortmund, már az első percben veszélyes kapura lövéssel nyitott Immobile.

Tíz percbe telt, mire a Dortmund megtalálta a ritmusát, a Juventus térfelén teljesen körbejáratták a labdát többször is, a hazaiaknak esélyük sem volt támadást építeni. A 13. percben azonban mégis ők szereztek vezetést, megkontrázták az előre húzódó Dortmundot. A félpályáról Morata indult, majd élesen a kapu felé lőtt laposan. Weidenfeller kapus bizonytalankodott, csak belekapni tudott. Az elveszített labdára Tévez csapott le, és négy méterről bepasszolta az üres kapuba.

Marco Reus goal - Juventus 1-1 Borussia Dortmund

A Juventus nem volt túl sokáig előnyben, a 18. percben Reus egyenlített. Chiellini érthetetlen módon elesett és labdát veszített 20 méterre a kaputól, Reus elvitte, és a 16-osról lendületből lőtt, Buffon esélytelen volt, 1-1. Ezután jobbára a Dortmund irányított, a Juve elveszítette irányítóját, Pirlo sérülés miatt ment le, de a pályán maradók között sem volt meg az összhang, többször leálltak egymással vitatkozni. A feszültség a dortmundiakon is lecsapódott, Piszczeket Pogba intézte el, Vidal pedig Immobilét taposta le, mindkét juvés megúszta lap nélkül.

Marco Reus goal - Juventus 1-1 Borussia Dortmund

A 43. percben azonban megnyugodhattak, a bal szélen ezúttal Pogba tudta meghúzni, majd pontosan passzolt az ötösön teljesen egyedül hagyott Moratának, aki lazán kapuba passzolt. Lehet, hogy fizikailag már rendben van a Dortmund, de a védelme továbbra is pocsék, újra és újra előjönnek a helyezkedési problémák.

Alvaro Morata Goal - Juventus vs Borussia Dortmund 2-1

A második félidő első negyedórájában megint a Dortmund nyomott, teljesen beszorított a Juventust, de ezután mintha elfogyott volna a lendülete, nem volt túl ötletes a játéka, Immobile még félfordulatból veszélyeztetett, de igazi nagy helyzete nem volt már Reuséknak. A Juvénak is pár kontrára futotta, Tévez villant többször is, de látszott, tökéletesen elégedettek a 2-1-gyel.

Rovatok