Index Vakbarát Hírportál

Messiék is buliztak a vereség után, ráadásul jön a BL-rangadó

2015. február 24., kedd 09:57

Luis Enrique nem kívánta kommentálni azt az értesülést, hogy a Málaga elleni vereség után Lionel Messi Gerard Pique-vel és a korábbi csapattárs Cesc Fabregasszal együtt  kaszinóban múlatták az időt.

Elsősorban a futballra fókuszálok, pletykákkal nem foglalkozom

- mondta a Barcelona-edző. Erre most meg is van a lehetősége, a Bajnokok Ligájában kedden pályára lép a csapata.

Pique pedig annyival elintézte, hogy az ő magánéletéhez senkinek semmi köze. Egy barátja átjött Londonból, akivel egy ideje nem találkoztak.

Ezen túlmenően mindketten inkább arról beszéltek, hogy túl vannak a bajnokságban a vereségen, és most egy teljesen más meccs következik a Bajnokok Ligájában. Kedden este a Barcelona  a Manchester City otthonába látogat. Enriqe szerint az ilyen típusu meccseknek nincs esélyese, minden a pályán dől el. Szerinte a szombati vereség a Málaga ellen a bajnokságban még nem katasztrófa.

A keddi sztármeccs (eltekintve attól, hogy a Juventus-Dortmund is felért egy BL-döntővel) előtt egy-egy mondat:

A kedd másik meccse szintén csúcsmeccs lehet, Torinóban játszik a Borussia Dortmund. A mérkőzés előtt Gigi Buffon nyilatkozott egyik kedvenc futballistájáról, Reusról, aki hosszú sérülés után tér vissza a BL-be, ezért az olasz kapus reményét fejezte ki, hogy hátha még nincs 100 százalékos formában a német.

Szerinte Európa egyik legjobb csapata ellen játszanak, akik bárkit képesek legyőzni, ezért tisztelni kell őket. A Juventus vezeti az olasz bajnokságot és az olasz kupában is döntős, így bár a jelek számukra kedvezőek, a nagy európai tornákon az elmúlt években rendre elvéreztek. Ezzel kapcsolatban Buffon is megjegyezte, reméli, nem ez lesz számukra az év meccse, mert az azt jelentené hogy nincs tovább, ismét kiestek.

Megpróbálunk bentmaradni a Bajnokok Ligájában ameddig csak lehetséges.

A Juventus életritmusával ellentétesen jár a Dortmund, amely pocsék formában szokott kezdeni a német bajnokságban, de a BL-ben rendszeres negyed-illetve elődöntős. Most is 12.-ek a bajnokságban, Reus a közeledő meccsről és az ellenfelükről szintén udvariasan nyilatkozott:

A Juventus egy nagyon erős csapat, ennek ellenére szerinte a továbbjutás esélye ötven százelékos. Reus úgy látja, ha topformában vannak, sikerülhet legyőzni ellenfelüket. Ehhez említette, hogy az Arsenalt és a Galatasarayt is sikerült idegenben legyőzniük, ezen a szinten más törvények uralkodnak, és minden játékos rendkívül motivált. „Megnyerni a a BL-t a legnagyobb cél, szeretném egyszer elérni, és az az érzésem, hogy ez is is jön egyszer. Egyszer már láttuk, mennyire csodálatos a döntő, de éhesek maradtunk a győzelemre”.

Rovatok