Index Vakbarát Hírportál

Pellegrini egy úriember: nem a taktikával, a játékosokkal volt gond

2015. február 25., szerda 09:59

Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője sorban harmadszor kapott ki a Barcelonától egy éven belül, ennek ellenére nem gondolja úgy, hogy hibás taktikával küldte pályára a játékosait a katalánok ellen, sőt, szerinte csak a játékosok teljesítményével volt a gond.

A chilei tökéletesen elégedett a kitalált taktikával, amin akár az eltiltásból visszatérő Yaya Touréval sem akar változtatni, pedig a keddi meccsen James Milner, egy szélső játszott Fernando mellett középen. „Elégedett vagyok a taktikával. A játékkal van a gond, mindig úgy kellene játszani, ahogy a második félidőben tettük” – mondta, majd kiemelte, hogy Barcelonában nem követhetnek el olyan hibákat, mint az első meccsen.

Ennek része az is, hogy ne állítsanak ki tőlük minden alkalommal egy játékost, amikor a katalánok ellen játszanak. Egy éve Manchesterben Martín Demichelist 0-0-nál, az 53. percben küldték le, a vége 2-0-s Barcelona-győzelem lett. A visszavágón 1-0-s Barcelona-vezetésnél állították ki Pablo Zabaletát a 78. percben, amivel el is dőlt végleg a párharc, hiszen végül 2-1-re kikaptak.

Ezúttal Gaël Clichy nem fejezte be a mérkőzést, a védőt a 74. percben, nem sokkal Sergio Agüero szépítése után állították ki.

Rovatok