Index Vakbarát Hírportál

Több francia lesz az Arsenalban, mint a Monacóban

2015. február 25., szerda 16:54

A Bajnokok Ligája két utolsó nyolcaddöntőjét szerda este játssza az Arsenal a Monacóval, illetve a Leverkusen az Atlético Madriddal.

A tavalyi döntős Atlético a csoportján egy vereséggel, a német rivális két vereséggel lépett túl.

A németek tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában súlyos vereséget szenvedtek a PSG-től hazai pályán (0-4), és most sem ők az esélyesek. A spanyolok győzelme mintegy két és félszeres pénzt érne, a hazaiaké több mint 3,2-szerest.

A Leverkusen az öt legutóbbi bajnokiból mindössze egyet nyert meg, a Herthát verte idegenben (0-1). A Wolfsburgtól úgy kapott ki, hogy négy gólt lőtt (4-5), de ez sem volt elég még csak egy pontra sem.

A meccs jól jelzi, hogy a Bayer védelme nem az igazi. A támadósorában bízhat ugyanakkor, jóllehet az Atléticónak még mindig a védelme az erőssége. Még akkor is, ha a legutóbbi öt bajnokijukból ők is veszítettek egyszer, Vigóban 2-0-ra. Legyőzték ellenben 4-0-ra a Realt.

A két legutóbbi meccsükön egyaránt 1-1-es döntetlen született, az Európa Liga 2010-es csoportkörében találkoztak. Akkor az Atlético bentragadt a csoportban.

Simeone jól összerakta a csapatát, megvan az esély arra, hogy kapott gól nélkül hozzák le a találkozót. A másik két spanyol csapat nyert egyébként, a Real a Schalkét, a Barcelona a Manchester Cityt verte. Hibátlan lehet a mérlegük.

Az Arsenal–Monaco a francia edző, Arsene Wenger miatt különösen érdekes lesz, hiszen hét éven át volt a Monaco edzője, és egy rövid japán kitérő után 1996-tól a londoniak szakvezetője.

A Monaco egy kapott góllal érte el a csoport első helyét, csak a Benficától kapott gólt, akkor hagyta el vesztesen a pályát. A Monaco négy lőtt gólja 11 pontot ért.

Az Arsenalnak tehát nem lesz könnyű dolga, a Monaco novemberben kapott utoljára két gólt bajnokin.

A londoniaknál kevesebb a hiányzó – ilyet se szoktunk gyakran írni –, a Monaco kezdőjében simán előfordulhat, hogy nem lesz francia, mert Toulalan eltiltott. Az Arsenal kezdőjében Coqulin és Giroud is ott lehet.

Az Arsenal 2010-ben jutott be legutóbb a legjobb nyolc közé, akkor a Portót verték ki 6-2-vel. A Monaco 2004-ben volt ilyen magasságban, akkor a döntőig mentek.

Legutóbbi meccsükön nem volt tét, és a Monaco 1-0-ra nyert az Emirates-kupán tavaly augusztusban, a gólt Radamel Falcao szerezte.

Rovatok