Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal-szurkolók kiborultak, Giroud az új Torres

2015. február 26., csütörtök 11:32

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek eddigi legnagyobb meglepetése, hogy a francia bajnokságban negyedik Monaco 3-1-re verte idegenben az Arsenalt, amely így elég nehéz helyzetbe került, több gólra lesz szüksége a visszavágón. 

Nagy égés volt ez a londoni csapatnak, és a népharag most is Arsene Wenger ellen fordult, a francia edző meg a játékosaira próbálta tolni a felelősséget, mert azt mondta, hogy elég öngyilkos módon védekeztek. 

A szurkolók viszont nem kímélték Wengert, volt, aki szerint az edző a saját kardjába fog dőlni, és távoznia kell, mert hiába fizettek egy vagyont Alexis Sanchezért és Mesut Özilért egyikük sem igazán vált be. 

De bűnbak lett a támadó Olivier Giroud is. Az Opta statisztikái szerint a francia csatár hiába próbálkozott minden korábbi BL-meccsénél többször szerda este, egészen pontosan hatszor, egyszer sem találta el a kaput.

Olivier Giroud So Far 6 Shots 0 On Target (@StatsZone Image) #AFC #Arsenal pic.twitter.com/nD1HA48AgI

— EPL Stat Man (@EPLStatman) 2015. február 25.

A francia támadó a Whoscored szerint négy tiszta helyzetet rontott el, ezzel pedig majdnem utolérte a rekorder Fernando Torrest, aki még a Chelsea csatáraként Nordsjælland ellen ötöt rontott 2012 decemberében. Giroud egyébként ilyeneket hibázott, szóval érthető volt a felháborodás.

Ha nem jön össze a továbbjutás március közepén a Monaco otthonában, akkor az Arsenal zsinórban ötödik alkalommal esik majd ki a nyolcaddöntőben. 2011-ben a Barcelona ejtette ki őket, majd a Milan, az utóbbi két évben pedig a Bayern München állította meg a tizenhatban Arsene Wenger csapatát. 

Rovatok