Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyesekkel esett ki a Liverpool az EL-ből

2015. február 26., csütörtök 20:21

Dzsudzsákék nehezen ugyan, de bejutottak a nyolcaddöntőbe a Dinamóval, Gulácsinak ugyanez nem jött össze a Salzburggal.

Dupla orosz továbbjutással indult az Európa Liga csütörtöki játéknapja a nyolcaddöntőért menő visszavágókkal: a Zenit és a Dinamo Moszkva is nyert hazai pályán, bebiztosítva helyét a legjobb 16 között.

Közülük Zenit volt könnyebb helyzetben, hiszen ők idegenben is legyőzték a holland PSV-t, de hazai pályán sem bíztak semmit a véletlenre. A párharcot az orosz csapat oldaláról két játékos, a venezuelai Solomon Rondón és a brazil Hulk döntötték el, hiszen ők ketten rúgták a négy gólt, igaz, Hulk egyet még Eindhovenben vállalt.

Oroszországban viszont a papíron gyengébbik, jobb lábával is hatalmasat vágott a brazil, aki csapatával esélyt sem hagyott a holland bajnokságot toronymagasan vezető PSV-nek.

Hulk gólja a PSV ellen

Dzsudzsák Balázs kezdő volt a Dinamóban, aminek nyernie kellett otthon a belgiumi 0-0 után, az elején viszont még az Anderlechtnél örülhettek, hiszen Alekszandr Mitrovics góljával a 28. percben már a vendégeknél volt a vezetés – és a továbbjutás.

A nyolcaddöntő mezőnye

Everton (angol), Torino (olasz), Sevilla (spanyol), Wolfsburg (német), Ajax (holland), Club Brugge (belga), Dinamo Moszkva (orosz), Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán), Napoli (olasz), Dinamo Kijev (ukrán), Villarreal (spanyol), Roma (olasz), Zenit (orosz), Besiktas (török), Fiorentina (olasz), Internazionale (olasz)

A nyolcaddöntő sorsolását február 27-én tartják, nincsenek kiemelések, bárki kaphat bárkit. Az első kört március 12-én, a visszavágót március 19-én rendezik.

A folytatást viszont az oroszok sokkal jobban bírták, a második félidő legelején Alekszej Kozlov egyenlített, majd Alekszandr Kokorin kihagyott büntetője után Artur Juszupov góljával már fordítottak is. A továbbjutást végül a csereként beálló Kevin Kurányi döntötte el a hajrában: ő a 95. percben volt eredményes. Ekkorra már nem volt a pályán Dzsudzsák, aki 68 percet kapott a meccsen és egy gólban sem volt része.

Nagy verést kaptak Gulácsiék (is)

Nem csatlakozott Dzsudzsák mellé a Red Bull Salzburgban védő Gulácsi Péter, aki három gólt is kapott a Villarrealtól hazai pályán, így a spanyolok jutottak tovább 5-2-es összesítéssel. A Salzburgnak ráadásul 1-0-s vezetésről sikerült összeomlania. Szintén nagy verést kapott otthon a Legia Warszawa, ami az Ajaxtól kapott ki 3-0-ra, ráadásul pont a lengyel Arakadiusz Milik duplázott ellenük.

A címvédő Sevillának emberelőny is segített a továbbjutásban a Mönchengladbach ellen, míg a Dinamo Kijev csak egy tizenegyessel úszta meg a hosszabbítást a Guingamp ellen. Ezt a meccset rövid időre félbe is kellett szakítani, amikor a két szurkolótábor összeverekedett a nézőtéren, illetve a pálya körüli futópályán.

Verekedés a Kijev-Guingamp-meccsen

Az Everton az idegenbeli 4-1 után sem állt le a Young Boys ellen, otthon 3-1-et adtak nekik, de a Club Brugge sem lazított az Aalborg ellen annak ellenére, hogy 3-1-gyel várták a hazai meccset: 3-0-ra nyertek és nagyon simán mentek tovább.

Kizúgott a Liverpool

A Liverpool a hazai 1-0 után idegenben pontosan ennyire kapott ki a török Besiktastól, így hosszabbítás jött, majd a tizenegyespárbaj. Sorban kilenc büntető bement, a tizedeket azonban Dejan Lovren, az angolok védője elrontotta, így már a legjobb 32 között kiestek az Európa Ligából.

Kiesett a Pool az EL-ből

A Bilbao hiába egyenlített kétszer a Torino ellen – a másodikkal hosszabbításra mentve a meccset –, végül az olaszok nyertek 3-2-re és ezzel kiütötték a baszk csapatot.

Balhé volt Rotterdamban

A Feyenoordtól két játékost is kiállítottak a második félidőben (egyiküket a kispadról). Az első miatt feldühödött szurkolók elkezdtek tárgyakat dobálni a pályára, a meccs így jó 20 percen át állt. Végül a Roma 2-1-es idegenbeli győzelemmel továbbjutott a római 1-1 után.

Eredmények

Dinamo Moszkva-Anderlecht 3-1, összesítésben 3-1
Zenit-PSV 3-0, összesítésben 4-0
Borussia Mönchengladbach-Sevilla 2-3, összesítésben 2-4
Legia Warszawa-Ajax 0-3, összesítésben 0-4
Dinamo Kijev-Guingamp 3-1, összesítésben 4-3
Salzburg-Villarreal 1-3, összesítésben 2-5
Fiorentina-Tottenham 2-0, összesítésben 3-1
Internazionale-Celtic 1-0, összesítésben 4-3
Besiktas-Liverpool 1-0, tizenegyesekkel 6-5
Everton-Young Boys 3-1, összesítésben 7-2
Club Brugge-Aab 3-0, összesítésben 6-1
Athletic Bilbao-Torino 2-3, összesítésben 4-5
Sporting-Wolfsburg 0-0, összesítésben 0-2
Olympiakosz-Dnyipro Dnyipropetrovszk 2-2, összesítésben 2-4
Napoli-Trabzonspor 1-0, összesítésben 5-0
Feyenoord-Roma 1-2, összesítésben 2-3

Rovatok