Index Vakbarát Hírportál

Banán, elem, érme, minden repült a Feyenoord-Roma-meccsen

2015. február 27., péntek 08:15

Eléggé nehezen viselték a Feyenoord-szurkolók a második félidő közepét a Roma elleni EL-meccsen, de legalábbis azt mindenképp, hogy az 54. percben kiállították Mitchell de Vredét Kosztasz Manolasz buktatásáért.

A nemtetszésüket azzal fejezték ki, hogy amit csak tudtak, azt elkezdték a pályára dobálni, így Clement Turpin játékvezetőnek nem maradt más választása, mint hogy megszakítsa a mérkőzést és a játékosokat az öltözőbe küldje, amíg letakarítják a pályát.

Káosz a Feyenoord-Román

Mindez ráadásul azután történt, hogy már a mérkőzés előtt 17 rotterdami és 5 Roma-szurkolót őrizetbe vett a rendőrség, egy hete pedig a hollandok komoly károkat okoztak Rómában.

Rövid időre az első félidőben is állt a játék: a 38. percben egy felfújható banánt kellett eltávolítani a pályáról, amit egyesek szerint Gervinho felé dobtak rassziszta szurkolók. De nem biztos, hogy ez történt, Rotterdamban ugyanis már az 1980-as évek óta állandóan jelen van a felfújható banán a stadionban, amit nem provokatív céllal visznek magukkal a szurkolók.

Banánbalhé Rotterdamban

Turpin a biztonság kedvéért viszont rövid időre megállította a meccset, hogy mindkét vezetőedzővel tanácskozzon.

A győzelmet és a továbbjutást is a Roma szerezte meg, ami 2-1-re myert idegenben.

Így is lehet

Az már decemberben eldőlt, hogy a Legia Warszawának zárt kapuk mögött kell játszani az Ajax elleni visszavágót, ennek ellenére nagyjából 3000 hazai szurkoló a helyszínen várta a mérkőzést. Sőt, olyan hangulatot csináltak a stadionon kívülről, hogy az még az Ajaxot is lenyűgözte.

  

Rovatok