Index Vakbarát Hírportál

A hihetetlen bénázáson a Tottenham-továbbjutás is elmehetett

2015. február 27., péntek 10:58

A Fiorentina–Tottenham egészen máshogy is alakulhatott volna az Európa Ligában, ha az angol csapat csatára, Roberto Soldado nem szórakozza el a meccs ziccerét. 

Az első mérkőzésen 1-1-re végeztek a csapatok Angliában, úgyhogy amikor a tottenhames Roberto Soldado 0-0-nál teljesen üresen indult meg a beragadt Fiorentina-védők között, úgy nézett ki, nekik is meglesz az idegenbeli gól. Ment vele csapattársa Nacer Chadli is, de mivel Soldado csatár, ezért mindenki azt várta, hogy ő majd befejezi az akciót.

Ehelyett Soldado vezette egy darabig a labdát, majd egy elképesztően gyatra passzt eresztett meg Chadli felé, amit röhögve szedett le a hazaiak kapusa, Neto.

Roberto Soldado RUINS MISSES AMAZING CHANCE

Soldado eltakarta az arcát, Chadli a kapufának hajtotta a fejét, a Fiorentina pedig támadást vezethetett. Az olasz csapat két gólt lőtt a második félidőben, így 3-1-es összesítéssel jutott tovább. Ha Soldado nem szórakozza el a helyzetet, akkor csapata vezet összesítésben, és ugyan hatvan perc hátra lett volna még a meccsből, de legalább az ő kezükben van a párharc. 

Az angol legenda Gary Lineker a Twitteren azt írta, soha nem látott még ennyire reménytelenül önbizalom-hiányos futballistát, mint Soldado. A spanyol csatárnak nagyon nem megy, amióta a Tottenhamben futballozik, tavaly nyolc bajnoki gólja volt, és az utóbbi három hónapban mindössze háromszor talált be, a kezdőből már rég kiszorult. 

Rovatok