Index Vakbarát Hírportál

A BL-győztes csatár nagyon dicséri Dárdait

2015. március 1., vasárnap 09:20

A Hertha BSC több mint 400 perces hazai góltalanság, és sorrendben három hazai elveszített meccs után verte meg az Augsburgot a hétvégén, ezzel pedig 24 pontot gyűjtött a Bundesligában. Az előző években 31 ponttal már bent lehetett maradni, ehhez még legalább két győzelem kell a hátralévő 11 fordulóban.

Dárdai Pál természetesen azt emelte ki, hogy levegőhöz jutott csapata, míg az egyik berlini lap azt fejtegette, hogy a négyből két győzelem kiváló eredmény, de most azt kellene megmutatni, hogy kétszer egymás után is nyerni képes a klub.

És mivel két alapemberre a sárga lapjaik miatt nem számíthat majd pénteken a tökutolsó Stuttgart vendégeként, nem lesz könnyű meccs, de Dárdai mentalitása átsegítheti a csapatot ezen is.

A győztes gólt szerző Salomon Kalou úgy értékelt, Dárdai új szellemiséget hozott a csapathoz, ennek is köszönhető a siker. „Mindig tudtam, hogy jön még egy helyzet, nem emésztettem magam a kimaradt lehetőségek miatt."

Kalou végül a 88. percben vágta kapásból a kapuba a labdát, szerencsés, de lélekemelő gól volt.

„Nem tudom, háromszor labdához ért-e a csatár az egész meccsen. De nem ez számít, hanem hogy a kapu előtt nem hibázott. Ő egy művész. Elégedett vagyok vele” - ezt idézte a Bild Dárdaitól.

A magyar szakember természetesen viccelődött, mert 36-szor volt Kalounál a labda, és 21-szer jól meg is játszotta. 16 sprintet futott a Chelsea-vel három éve Bajnokok Ligája-győztes elefántcsontparti.

A lap megemlíti, hogy míg az előző edző, Luhukay a kispadra ültette a csatárt, Dárdainál maximális bizalmat élvez, és alighanem ez is hozzásegítette a szezonbeli hatodik góljához.

Dárdai minden bajnokin szeretné megnyerni a párharcokat, most éppen csak sikerült, 51-49 volt a százalékos arány. Az Augsburgnál volt többet a labda, edzőjük nagyon panaszkodott a pálya állapotára.

A 14. helyre előrelépő Hertha pénteken még jobban megnyugodhat, ha nem kap ki Stuttgartban. Akkor játszik először olyan csapattal, amelyik mögötte áll a tabellán.

Rovatok