Index Vakbarát Hírportál

A Real-védő mentése évekig fennmarad

2015. március 1., vasárnap 23:08

A spanyol bajnokság 25. fordulójának esti rangadóján a Real Madrid a Villarrealt fogadta, és az első félidőben nem esett gól.

Ehhez elsősorban az kellett, hogy előbb Casillas, majd amikor már ő sem tudott védeni, akkor Carvajal a levegőben úszva a gólvonalról kifejeljen egy labdát.

Carvajal mentése

A Realnak nem volt meg a lendülete, a beívelések ugyanakkor igen veszélyesek voltak, Varane fejese pár centivel ment a bal oldali kapufa mellé, és amikor Bale lábáról lecsúszott a labda, ráesett a felső kapufára.

A második félidő elején Bailly látványosan lerántotta a fejelni készülő Cristiano Ronaldót, a jogos tizenegyest a sértett a bal felsőbe emelte, a kapus a másik sarokra várta a labdát.

Jó tíz perc múlva a Villarreal egy szép támadás és jó passzok után egyenlített a 64. percben, a játék lüktetett utána, Vietto ziccerben lépett ki, de elcsúszott - Pepe nem bántotta -, így a fordítás nem sikerült.

A Real fölényben volt, a Villarreal kontrázni próbált. Ronaldo fejesénél Asenjo kapus a helyén volt, utána viszont hibázott, de Jese a rosszul öklözött labdát nem tudta a félig üres kapuba passzolni.

A 86. percben Casillas bravúrja kellett Vietto csúsztatásánál, a Realnak is volt még győzelmi esélye, védőről is pattant veszélyesen a kapu felé a labda, Ronaldo fejese is csak kevéssel kerülte el a kaput. De aztán maradt az 1-1-es döntetlen.

A Barcelona hátránya ezzel két pontra csökkent, a Real a szezonban először játszott döntetlent. Az Atletico Madrid gól nélküli meccset játszott Sevillában.

Az élmezőny: Real Madrid 61 pont, 2 Barcelona 59, 3. Atletico Madrid 54, 4. Valencia 53, 5. Sevilla 46, 6. Villarreal 45.

Eibar-Athletic Bilbao 0-1 (0-1) 
FC Valencia-Real Sociedad 2-0 (0-0)
    szombaton játszották:
Málaga-Getafe 3-2 (1-0)
Almería-Deportivo La Coruna 0-0
Rayo Vallecano-Levante 4-2 (4-1)
Granada-FC Barcelona 1-3 (0-1)
    pénteken játszották:
Espanyol-Córdoba 1-0 (1-0)

Rovatok