Index Vakbarát Hírportál

Az edzői licenchez nem osztanak sem észt, sem tisztességet

2015. március 2., hétfő 10:48

Zajlik az élet a magyar futballban. Úgy kezdődött az egész, hogy Mátyus János, a Nyíregyháza edzője angolul üzent a Honvéd tulajának még a múlt héten.

We meet soon, my team is ready to fight, Mister

A nyírségieknek ugyanis két cserekapusukat a mezőnyben kellett bevetniük egy hete Pakson, egy őszről elhalasztott meccsen, amelyen csak azok szerepelhettek, akik az eredeti időpontban is a klub játékosai voltak. Csakhogy a többségüktől időközben már megváltak. Mátyus emiatt a szabályértelmezés miatt George F. Hemingwayt, mint a versenybizottság elnökét, tette felelőssé.

A Nyíregyháza a hétvégén összefutott a Honvéddal, jól meg is verte (2-0), Mátyus ezzel mintegy beteljesítette a jóslatát.

És akkor végre megszólalt a Digisport reggeli műsorában az üzletember is, aki általában nem szokta visszafogni magát, és most sem tette.

„Megkaptam Mátyus János bohócüzenetét, de későn. A magyar labdarúgásnak sokat ártanak az ilyen figurák. Tudom, hogy ennek a figurának is van pro licence, és azt is, ehhez a képesítéshez nem osztanak sem észt, sem tisztességet. Szerintem viszont annak, aki pro licenccel rendelkezik, kötelessége felelősségteljesen nyilatkozni. Hiszek a szólásszabadságban, de vigyázni kell, hogy az ilyen figurák nyilatkozataiból mi igaz és mi nem. Ha egy ilyen ember ilyeneket mond, akkor át kell gondolni, hogyan osztogatják a licenceket" – jelentette ki a műsorban.     

A Nyíregyháza 18 pontja öttel több, mint amit a tehetősebb Honvéd szerzett, vagyis jobb esélyekkel pályázik a bentmaradásra. Hemingway egyébként kilenc külföldit vásárolt össze a télen, holott évente kap 250 milliós állami pénzt az akadémiai nevelésre.

Rovatok