Index Vakbarát Hírportál

4 hónapot bírt a Fradi-stadion gyepe, vajon mennyit bír majd az új?

2015. március 4., szerda 09:26

Több új hazai stadionban is gondolt volt a gyeppel vagy a vízelvezető rendszerrel az ősszel, a Ferencváros arénájában is mindössze négy hónapot bírt a borítás. De szerda este már teljesen felújított pályán fogadják a Csákvárt a Magyar Kupa-mérkőzésen. 

A Blikk arról ír, hogy mivel a 240 milliós játéktéren ilyen rövid idő alatt tönkrement a gyep, ezért most technológiát váltottak. "Tavaly a helyszínen vetették el és nevelték a füvet, most viszont hengerekben szállították a gyepszőnyeget, ezeket a részeket építették be" - nyilatkozta a Vámos Zoltán, a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. egyik ügyvezető igazgatója a lapnak. Azt nem árulta el, hogy pontosan mennyibe került a csere. 

Mivel Magyarországon nincsenek igazán tapasztalt gyepmesterek, ezért Frankfurtból érkezik segítség, az ottani aréna szakemberei igyekeznek majd tanácsokat adni a magyar kollégáknak, hogyan kell gondozni a gyepet. Továbbá a pálya alatti csövekkel biztosítják a talaj 14 Celsius-fokos, ajánlott hőmérsékletét, és a napoztató gépek a szükséges fénnyel látják el a fűszálakat. 

Meccsből lesz bőven márciusban, öt találkozót rendeznek a stadionban, és néhány edzést is itt tartanak meg, úgyhogy hamarosan kiderül, mennyire bírja az új gyep. 

Rovatok