Index Vakbarát Hírportál

Huszti: A felét sem keresem 1,2 milliárdnak

2015. március 6., péntek 12:09

A Forbes elkészítette a legjobban kereső magyar sportolók listáját, amelyet  4 millió euróval (1,2 milliárd forinttal) a kínai Csangcsun Jatajban futballozó Huszti Szabolcs vezet. A második Dzsudzsák Balázs 2,5 millió euróval (750 millió forint), a harmadik Szalai Ádám, aki évi 2 millió eurót keres.

Huszti vitatja a keresetéről szóló értesüléseket, máris közleményt adott ki, ami szerint még a felét sem kapja a négymillió eurónak.

„A keresetemről is sokat cikkeztek, már Hannoverben írták, hogy »noha Huszti ennyi meg annyi pénzt keres, el akar szerződni«. Akkor is tévedtek az informátorok, ha a napvilágra került összegek szerepeltek volna a szerződésemben, aligha hagyom el a Bundesligát. Zavart, hogy rendre a fizetésemmel foglalkoznak, de nem akartam vitatkozni senkivel. Most azonban a magyar Forbesban súlyos pontatlanság jelent meg, a magazin azt állítja, hogy évi 4 millió eurót kapok – ez annyira abszurd információ, hogy muszáj vagyok megszólalni az ügyben.

Én lennék a legboldogabb, ha magyar játékos ilyen bérért futballozhatna, sőt, ha én keresnék ennyit, büszke lennék rá, ám ettől még nagyon messze van a labdarúgásunk! Konkrétan a felét sem kapom meg annak az összegnek, amiről szó van! Nem szeretem, hogy mindig a pénz a fő téma velem kapcsolatosan, meg úgy általában is, rossz hangulatot generál a futball körül, ha állandóan a játékosok fizetése van terítéken. Pláne, hogy az cikkekben szereplő számok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal! Félreértés ne essék: nem kell engem sajnálni, elégedett vagyok a szerződésemmel, eddig minden külföldi klubom megbecsülte, hogy ott futballozom, ugyanakkor kikérem magamnak, hogy félrevezető adatokkal befolyásolja a közvéleményt egy-egy médium pontatlansága.”

A lista negyedik helyét már nem futballista, hanem a kézilabdázó Nagy László foglalja el, évi 230 millió forintos keresetével. Az ötödik Babos Tímea 126 millióval.

A Forbes a sportteljesítmény és a márkaépítés alapján is létrehozott egy huszonötös listát; ezen Hosszú Katinka lett az első, Gyurta Dánielt és Görbicz Anitát előzte meg.

Rovatok