Index Vakbarát Hírportál

Az olasz szövetség mentené meg a Parmát

2015. március 6., péntek 16:45

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) pénteki gyűlésén megszavazták a Serie A csapatai az adósságai miatt megszűnéssel fenyegetett Parma megmentését. Az FIGC elnöke, Carlo Tavecchio által felvázolt terv alapján a sportbíróságon begyűjtött büntetésekből fordítanának 5 millió eurót a csapat megsegítésére a március 19-i csődeljárási meghallgatás előtt. Ha ott csődöt jelentenek, a liga, a szövetség és a klub megegyezhet egy előzetes költségvetésről, amiből a további működést finanszíroznák.

A 20 Serie A-csapatból 16 szavazott a megmentés mellett, három (a Roma, a Napoli és a Sassuolo) tartózkodott, míg a két halasztott meccsel is bíró Parmát jelenleg 9 ponttal előző Cesena ellenezte a beavatkozást.

Tavecchio a szavazás után egyből Parmába utazott, hogy egyeztessen a játékosokkal és a város polgármesterével. A most megszavazott megmentési terv feltételeket is tartalmaz, köztük azt, hogy a Parma vasárnap pályára lépjen az Atalanta, majd a következő héten a Sassuolo ellen, előbbi ellen otthon, utána idegenben.

Rovatok