Index Vakbarát Hírportál

Ilyen sem volt a 90-as évek óta: pályára rohanó angol drukkerek

2015. március 8., vasárnap 13:22

Szombaton két FA-kupa negyeddöntőt játszottak, de csak az Aston Villának sikerült a továbbjutás, amely 2-0-ra nyert a nem távoli, tehát helyi rivális West Bromwich ellen. A meccs ennek megfelelően végig feszült volt, és ezt a drukkerek úgy vezették le, hogy a találkozó lefújása után a pályára rohantak.

Ijesztő látvány volt a pályát elözönlő drukkerhad, ehhez hasonló a nyolcvanas évek vége óta nem történt. A hillsborough-i tragédia utáni szigorítások, majd a Taylor-jelentés után eltelt időszakban szinte egyetlen pályán sem lehetett tapasztalni hasonlót. Természetesen az Aston Villa vezetése is úgy gondolta, hogy ezek után kötelező közleményt kiadni:

Szeretnénk bocsánatot kérni a labdarúgó-szövetségtől, a West Bromwich vezetőitől, Tony Pulis menedzsertől és az ellenfél összes játékosától, alkalmazottjától. Klubunk semmilyen körülmények között sem tartja elfogadhatónak, hogy a szurkolók berohanjanak a pályára. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ezt a többség számára emlékezetes pillanatot elrontották azok, akik nem tudták kontrollálni magukat.

A Villa-játékosok többségét is meglepte ez a fajta érzelmi hullám, Fabian Delph szerint olyan drukker is akadt, amely puszi helyett megharapta őt. Tim Sherwood pedig arról beszélt, hogy egyetlen percre sem érezte magát veszélyben, de hozzátette, ezzel csak csapattársai voltak így.

Balhé a Villa Parkban

A vesztes West Brom-futballisták gyorsan az öltözőbe menekültek, a találkozó egyik partjelzője – éppen az Aston Villa-tábor oldalán dolgozó – viszont borzasztóan megijedt. Olyan sprintet vágott le, amilyet életében talán még soha. Szerencsére senkinek nem esett bántódása, sérülés nélkül ért véget a pályán az ünneplés, de ennek még egészen biztosan lesznek következményei. 

Rovatok