Index Vakbarát Hírportál

Öt perc alatt elvette a Realtól az első helyet a Barcelona

2015. március 8., vasárnap 13:51

Nagyon könnyed játékkal, teljesen megérdemelten verte a Barcelona hazai pályán a Rayo Vallecanót, ami szűk fél órát emberhátrányban játszott. A 6-1-es győzelemmel a katalánok átvették az első helyet a Real Madridtól a spanyol bajnokságban, előnyük egy pont két héttel a barcelonai El Clásico előtt.

A félidőben ugyan csak 1-0-ra vezetett a Barcelona, a vége mégis nagyon sima lett a Rayo elleni bajnokin, részben a jobbhátvéd Tito 54. percben történt kiállítása miatt. Persze nem csak ezen múlt, mert a hazai csapat végig fölényben volt.

Luis Suárez már az 5. percben megszerezte a vezetést, de utána sem álltak le. Igaz, volt szép megoldása a Rayónak is, Roberto Trashorras előbb egy távoli lövéssel, majd egy szabadrúgással veszélyeztetett, a gólig viszont nem jutott el. Mint ahogy a társai sem (az első félidőben), hiába kockáztatott a Rayo, és játszott időnként 10 emberrel a Barcelona térfelén, megpróbálva beszorítani az ellenfelet.

Az első félidő legszebb jelenete Luis Suárez és Lionel Messi összjátékából született, de az argentin a csodás kiugratás után pontatlanul emelte át Cristian Álvarezt, így elmaradt a gól.

A szünet után még jobban kezdett a Barcelona, mint a legelején, Piquének négy perc kellett ahhoz, hogy megduplázza csapata előnyét, innen pedig nem volt megállás. Messi bő 10 perccel később tizenegyesből lőtte a gólját, újabb 12 perccel később pedig már mesterhármast ünnepelhetett az argentin. A harmadik gólja előtt varázslatos cselekkel játszotta át magát a védelmen, de az egész mérkőzésen kiválóan játszott.

Ez volt az argentin 24. mesterhármasa spanyol bajnokin, amivel már egyedüli rekorder, lehagyva Cristiano Ronaldót.

Barcelona-Rayo 6-1

A Rayóból a nemrég egy mesternégyest jegyző Alberto Bueno szépített tizenegyesből, ami Dani Alves hozott össze. A brazil védőt ki is állították, így mindkét csapat 10 emberrel fejezte be a mérkőzést. A végeredményt viszont nem ő, hanem az első gólt szerző Luis Suárez állította be az utolsó percben.

A Barcelona győzelmével egy ponttal megelőzte a szombaton vereséget szenvedő Real Madrid, Messi pedig a mesterhármassal beérte a góllövőlistán a szintén harminc gólos Cristiano Ronaldót. A két csapat március 22-én, Barcelonában találkozik majd egymással.

Az Atlético Madrid egy győzelemmel 4 pontra meg tudta volna közelíteni a Realt, de a vasárnap esti meccsen a negyedik helyen álló Valencia a világbajnok Shkodran Mustafi góljával az utolsó negyed órában egyenlíteni tudott, így két győzelemre vannak tőlük.

Primera División, 26. forduló:

Real Sociedad-Espanyol 1-0 (1-0)

FC Barcelona-Rayo Vallecano 6-1 (1-0)

Villarreal-Celta Vigo 4-1 (2-0)

Atlético Madrid-Valencia 1-1 (1-0)

Rovatok