Index Vakbarát Hírportál

Érzékeny, németje sem jó, Simon ezért nem játszik a Bundesliga 2-ben

2015. március 10., kedd 14:13 | kilenc éve frissítve

Az utóbbi két meccsen még a keretbe sem nevezte Simon Krisztiánt a Bundesliga 2-ben szereplő 1860 München legújabb edzője. Torsten Fröhling szerint nyelvi akadályok miatt maradt ki a magyar légiós.

Simon az utolsó pillanatban szerződött el az Újpesttől Münchenbe, de egyelőre nem tudott bizonyítani. Az azóta lejátszott öt bajnokiból csak kettőn kapott lehetőséget, összesen 70 percet volt a pályán. Az utóbbi két meccsen viszont már a keretbe sem fért be.

Az 1860 München jelenleg a 15. bajnokságban, de az edzők folyamatosan váltják egymást. Ősszel a Fradinál is dolgozó Ricardo Monizt küldték el, majd februárban Markus von Ahlent is leváltották. Azóta a korábban U23-as edző Fröhling foglalkozik az első csapattal.

ASüddeutscheZeitungnak beszélt a csapat problémáiról, és kitért a két télen érkezett légiósra is. Simonról azt monda, hogy „nyelvileg még nem igazán érkezett meg, és nagyon érzékeny." Bővebben nem tért ki rá, mit is ért ezalatt, de azt mondta, intenzíven dolgoznak a héten is a probléma megoldásán.

Rovatok