Index Vakbarát Hírportál

Irgalmatlan nagy gólokkal végezték ki a Baselt a BL-ben

2015. március 11., szerda 09:56

Nem kezdődött jól a Porto számára a Basel elleni Bajnokok Ligája-visszavágó. Az 1-1-ről induló meccs előtti napokban kiderült, hogy a csapat legeredményesebb játékosa, Jackson Martínez megsérült, és heteket kell kihagynia. Aztán a meccs 21. percében Danilo szenvedett horrorsérülést, amikor saját kapusával ütközött.

A Porto ennyi baj után is tükörsimán verte a svájci bajnokot, ráadásul sokáig emlékezetes, nagy gólokkal. Az algériai Jasszin Brahimi kezdte a 14. percben, úgy csavarta el 20 méterről a szabadrúgást, hogy a Tomás Vaclik mozdulni sem tudott.

A Porto-Basel góljai

Ki lőtte a legszebb gólt?

  • 676
    Casemiro
  • 477
    Aboubakar
  • 35
    Brahimi
  • 34
    Herrera

A második félidőben jött a folytatás: előbb Hector Herrera csavarta gyönyörűen Brahimi passzát, majd Vaclikot megint szabadrúgással sikerült mattolni, Casemiro valamivel több mint 25 méterről elemi erővel vágta be.

Ekkor már csak a becsületgól megszerzése volt a svájciak egyetlen célja, de ehelyett a kameruni Vincent Aboubakar a három korábbi gólhoz hasonlóan, 20 méterről bombázott a bal felsőbe, erős és pontos lövéssel állítva be a 4-0-s végeredményt. A Porto 5-1-gyel jutott a legjobb nyolc közé. A kieséses szakaszban ennél nagyobb különbséggel még sosem sikerült nyernie.

Rovatok