Index Vakbarát Hírportál

Bayern 7-0: tényleg csak egy Neuer-gól hiányzott

2015. március 12., csütörtök 11:12

A Bayern München 0-0-s első meccs után elgázolta az ukrán Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében szerda este, 7-0-ra ütötték ki a 3. perctől tíz emberrel játszó ukránokat.

A 7-0-s végeredmény rekordbeállítás, eddig is a Bayern tartotta a csúcsot, három éve a Baselt verték meg ennyire a Bajnokok Ligájában. A mostani kiütésben az volt a legjobb, hogy a kapus Manuel Neuer és a 19. percben megsérült Arjen Robben kivételével az összes kezdő mezőnyjátékos benne volt valahogy a gólokban: gólpasszt adott vagy ő maga talált be.

Nézzük sorban posztok szerint

A Bayern München-edző Pep Guardiola a győzelem után arról beszélt, hogy nagyon-nagyon jól játszottak, a támadójátékuk kiválóan működött, de megjegyezte, hogy tíz ember ellen azért könnyebb dolguk volt.

Chelsea-PSG 2-2

A német csapat statisztikáiban az is kiemelkedő, hogy 93 százalékos pontossággal passzoltak a nyolcaddöntős meccsen. Schweinsteiger például 101-szer passzolt, 99-szer jó helyre, Badstubernél 45-ből 44 volt jó.  A Bayern tizenhárom kaput ért lövésükből hét bement, és egyszer a kapufát is eltalálták. 

Müller erről azt mondta, hogy a kapu előtt rendkívül hatékonyak voltak, szépen kidolgozták a góljaikat. A negyeddöntős párokat jövő pénteken húzzák, akkor dől majd el, kivel játszik a Bayern a legjobb nyolcban. 

Rovatok