Index Vakbarát Hírportál

Mourinho kitette őket, az EL-ben villogtak

2015. március 13., péntek 09:56

Azok után, hogy pont egy korábbi Chelsea-játékos intézte el José Mourinho csapatát, pár másik, szintén korábbi chelsea-s nagyot alkotott az Európa Ligában, hogy kicsit még fájóbbá tegyék a kiesést.

Kevin De Bruyne nyár közepén került végleg a Wolfsburghoz fél év kölcsön után, a csütörtöki, Inter elleni EL-meccsen pedig ő volt a hős, hiszen csapata mindhárom góljában benne volt. Naldo fejesénél ő adta be a szögletet, majd a második félidőben kettőt is – köztük egy csodás szabadrúgásgólt –, amivel 3-1-re fordítottak. A belga remek szezon közepén van, 33 mérkőzésen 13 gólja és 19 gólpassza van a német csapatban.

Wolfsburg-Internazionale 3-1

Romelu Lukaku egy ideig szintén Chelsea-játékosnak számított, de már az Evertoné, és csütörtökön ő is benne volt mindkét gólban a Dinamo Kijev ellen. Steven Naismith góljánál buldózerként ment előre az ukrán védők között, sem felrúgni, sem ellökni nem tudták addig, amíg gólpasszt nem adott. Aztán tizenegyesből ő maga is betalált, így nyertek 2-1-re.

Everton-Dinamo Kijev

A harmadik főszereplő Mohamed Salah volt a Fiorentina-Roma meccsen, igaz, az egyiptomi csak kölcsönben van az olaszoknál. A 22 éves játékos február 2-án került a Fiorentinába, szűk másfél hónap alatt már hat gólt lőtt és két gólpasszt adott, vagyis ő is remekel. A meccs végül 1-1 lett, így a visszavágón újra nagy szükség lesz Salah-ra.

Fiorentina-Roma

Rovatok