Index Vakbarát Hírportál

A Quaestor-botrány miatt kiszáll a Győri ETO futballcsapatából az Audi

2015. március 14., szombat 09:27 | nyolc éve frissítve

„A brókerbotrány, a klubtulajdonosi cégcsoportnál, a Questornál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok” miatt azonnal hatállyal felmondta a Győri ETO futballcsapattal között szponzorációs szerződést az Audi Motor Hungária Kft., áll a cég közleményében.

A vállalat sajnálatát fejezte ki a 2011 óta fennálló együtműködés felmondása miatt, ugyanakkor közölte, hogy a futballcsapat utánpótlását, melyet Az ETO Jövőéért Alapítvány vezet, nem érinti a döntés, és a kézilabdacsapatot sem.

A Győri ETO pénteken honlapján közölte, hogy a Quaestor-botrány miatt kialakult helyzetben csődvédelmet kért. Ennek ellenére a csapat NB I.-es, női NB II.-es és NB III.-as, illetve korosztályos meccseit megtartja a hétvégén.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt a kialakult helyzetről azt mondta az MTI-nek, hogy senkinek nem lehet érdeke a klub megszűnése, és fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán. 

"Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO - sportágtól függetlenül - egy nagy család Győrben" - hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség. 

"Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni" - mondta Borkai Zsolt.

Rovatok