Index Vakbarát Hírportál

Ámuljon Messi 60 méteres szólóján

2015. március 14., szombat 19:05

A Barcelona a spanyol ligában tizennegyedik Eibarral találkozott egy héttel a Real Madrid elleni rangadó előtt, és ha valaki, akkor Lionel Messi egészen felpörgött a szombat esti meccsre, a 22. percben zseniális szólót vágott le, tényleg csak ámulni lehet rajta. 

A saját térfelén kapta a labdát, már az első belépőnél eldobhatta volna magát, de inkább tovább ment, és kicselezte a következő embert is, majd a vonal előtt megtolta a labdát, és meglódult a szélen. A másik térfélen érkezett mögötte lendületből egy védő, Messi az ő lábai között is eltolta a labdát, ezután egy finom mozdulattal még kiosztott kötényt, mielőtt egy remek passzt adott. 

Messi elképesztő szólója az Eibar ellen

Az akcióból nem lett gól, de Messi majd hatvanméteres szólója az elejétől a végéig élmény, lassításban még jobb visszanézni.

Messi szólója lassítva

A vezetést is Messi szerezte meg néhány perccel később, tizenegyesből. Az argentin klasszis az utóbbi hetekben ismét óriási formában van, Cristiano Ronaldót is befogta a góllövőlistán, és a mostani góljával már meg is előzte, harmincegynél járt.

A második félidőben meglett a harminckettedik is, ez egy szöglet után fejesből jött, a Barcelona 2-0-ra nyerte a bajnokit. Szerdán a Manchester City vár rájuk a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében, az első mérkőzést 2-1-re nyerték idegenben. Ezután már a Real Madrid jön. 

Eredmények:

Espanyol-Atlético Madrid 0-0

Eibar-FC Barcelona 0-2 (0-1)

Rayo Vallecano-Granada 3-1 (0-1)

Celta Vigo-Athletic Bilbao 1-2 (0-2)

Rovatok