Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal-meccseken veszélyes játékvezetőnek lenni

2015. március 15., vasárnap 05:40

Sok futballszurkoló álma valósult meg a szombati Arsenal-West Ham United-bajnokin, Chris Foy játékvezetőt ugyanis lecserélték. De nem amiatt kellett lehozni, mert annyira rossz teljesítményt nyújtott, hanem azért, mert megsérült.

Húzódás miatt nem tudta folytatni a munkáját, úgyhogy a negyedik játékvezető Anthony Taylor állt a helyére a hátralévő időre. 

Ritkának tűnhet az ilyen esemény, de a Premier League-ben legutóbb két hete kellett bírót cserélni, akkor a West Bromwich Albion-Southamptonon Phil Dowd játékvezető már nem jött ki a második félidőre, szintén egy sérülés miatt. 

Szegény Chris Foyra amúgy rájár a rúd, tavaly egy Newcastle-Swansea-meccsen egy lepattanó labda kapta arcon, elterült, de folytatni tudta a munkáját.

Amúgy Arsenal-mérkőzésen volt már hasonló gond, igaz, az még 1972-ben történt. A londoniak a Liverpoolt fogadták szeptemberben, és a meccs közben megsérült az egyik partjelző. Mivel nem volt tartalék, a szabályok szerint nem lehetett volna folytatni a meccset, úgyhogy bemondták a stadionban, hogy akinek van játékvezetői képesítése, az jelentkezzen a pálya szélén.

Jimmy Hill futball-legenda és tévés kommentátor ott volt a lelátón, ráadásul neki képesítése is volt, és végül ő ugrott be partjelzőnek a 0-0-ra végződött meccs hátralévő részére. 

Rovatok